Printr-o ceremonie desfășurată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în data de 10.11.2015, Directorul acestei instituții, Dl. Tudor Sălăgean a premiat compania Tetarom SA pentru susținerea lucrărilor de restaurare a obiectivelor de patrimoniu.
Tetarom SA a ”adoptat” gospodăria Mărișel din cadrul secției în aer liber a Muzeului din Hoia, aflată în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I.
Proiectul „ACASĂ ÎN TRANSILVANIA – ADOPTĂ O CASĂ” este un proiect generos care îşi propune realizarea unui parteneriat între Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj şi comunitatea regională, prin implicarea companiilor în proiectele instituţiei şi implicarea Muzeului în promovarea activităţii acestora.
În acest sens, acţiunile proiectului se îndreaptă către identificarea unor parteneri cu care Muzeul Etnografic al Transilvaniei să poată stabili o relaţie de colaborare pe termen lung şi care să fie interesaţi de asocierea propriei imagini cu obiectivele de patrimoniu situate în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”, cel mai vechi parc etnografic din România (deschis în anul 1929) şi unul dintre cele mai vechi din Europa.
Odată dispuşi să se implice în susţinerea campaniei, partenerii au posibilitatea de a „adopta” câte un monument reprezentativ din Parcul Naţional Etnografic „Romulus Vuia”, sprijinind lucrările de restaurare ale acestuia, urmând a beneficia în schimb de resursele de promovare rezultate din utilizarea imaginii obiectivelor astfel restaurate în cadrul propriilor campanii de promovare.
Conservarea patrimoniului cultural și tradițional românesc, unic în lume, ar trebui să devină o prioritate pentru comunitatea clujeană și pentru agenții economici care au posibilitatea să susțină acest lucru, căci o vorbă veche spune:
“ Dacă nu știi cine ești, nu știi încotro te duci!”