Tone de deșeuri textile, care aveau ca destinație Clujul, au fost oprite în vama Borș. Ele proveneau din Germania iar certificatul de dezinsecție care le însoțea prezenta modificări.

„În seara zilei de 09.06.2021, în urma solicitării lucrătorilor din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borș, a fost identificat un transport de 16290 Kg textile/îmbrăcaminte/încălţăminte la punctul de trecere a frontierei Borş I expediat din Germania către România.

Conform documentelor prezentate si a verificărilor efectuate transportul de textile/îmbrăcăminte/încălţăminte a fost efectuat de către o persoană juridică din România către o persoană juridică din judeţul Cluj. Certificatul de dezinfecţie prezentat avea modificări a datelor înscrise. Confecţiile prezentau o uzură avansată fiind şi amestecate în saci (lenjerie intimă, ciorapi, prosoape, încălţăminte, etc).

Drept urmare nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor. Astfel atragem atenţia persoanelor juridice care achiziţionează din afara României textile de tip second hand să prezinte un Certificat de Dezinfecţie conform şi Certificat de calitate/conformitate prin care rezultă că aceste articole pot fi reutilizate”, a transmis Garda de Mediu Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here