Mai mulți activiști de mediu de la „Ultima Generație” sunt acuzați că au blocat intrarea unei ambulanțe care trebuia să ajungă, de urgență, la un pacient din Schwechat, care ar fi murit.

Moartea dramatică a bărbatului de 69 de ani a adus critici dure celor care susțin protejarea mediului, dar nu dau doi bani pe viața umană. Din primele surse, două ambulanțe au fost trimise la fața locului, una a ajuns rapid la fața locului, iar cealaltă nu a putut ajunge din cauza blocajelor făcute de protestul activiștilor de mediu de la „Ultima Generație.”

Activiștii pentru climă au comentat pe larg incidentul pe Twitter. „Oamenii din Ultima Generație sunt acuzați că au refuzat să cedeze trecerea unui vehicul de urgență – nu este corect.” Aceștia au adăugat că la fiecare protest există o bandă de urgență. Mai mult, nu existau semne de urgență, bărbatul murise deja înainte de începerea protestului.

În orice caz, patru membri ai ultimei generații au fost denunțați la poliție. Ancheta desfășurată de Secția de Sud a Biroului de Stat al Poliției Criminale se desfășoară în temeiul articolului 89 din Codul penal – „punerea în pericol a siguranței publice”: „Oricine, în mod intenționat, din neglijență gravă sau din imprudență, cauzează un pericol pentru viața, sănătatea sau siguranța fizică a altei persoane în circumstanțele descrise la articolul 81 alineatul (2) este pasibil de o pedeapsă privativă de libertate de până la trei luni sau de o sancțiune pecuniară de până la 180 de rate zilnice”, informează krone.at.

„Protestele noastre perturbă viața de zi cu zi a multor persoane și ne pare rău pentru această perturbare. Am prefera să încetăm imediat acest lucru. De îndată ce guvernul va veni cu un plan privind modul în care putem supraviețui împreună, vom înceta protestele noastre cu efect imediat”, a continuat Ultima Generație pe Twitter. Între timp, la orele dimineții, activiștii s-au plasat din nou în mijlocul străzilor, cu pancarte pe care scria „Alergăm în iadul climatic” și „100 km/h este suficient”.

Citește și: Avram Gal a dat-o în bară cu restaurantul Transylvania Steak House. A stârnit un val de recenzii negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.