Sărbătorile reprezintă prilej de bucurie, liniște și timp împreună cu familia. Din păcate, accidentele, crimele odioase și tragediile nu își iau concediu odată cu noi. O mulțime de oameni din Cluj își petrec acum sărbătorile cu sufletul amar și cu amintiri pe care și-ar dori să și le șteargă din memorie. Trecem în revistă o serie de evenimente nefericite care au avut loc în preajma Crăciunului și a Revelionului, cu speranța că vom învăța cu toții să prețuim mai mult ceea ce avem și să îi punem pe cei dragi întotdeauna pe primul loc. 

Și-au pierdut viața în ziua de Crăciun, în accidente cumplite

25 Decembrie 2017. Prima zi de Crăciun, sărbătoare, cel puțin pentru majoritatea oamenilor. Alții, în schimb, au fost nevoiți de împrejurimile nefericite să meargă de la masa de Crăciun la cimitir. În acea zi, o femeie în vârstă de 48 de ani și-a pierdut viața într-un mod sfâșietor. Mașina în care se afla a fost implicată într-un „triplu” accident, care a avut loc pe Calea Baciului, la ieșire din Cluj-Napoca. Un bărbat a pierdut controlul volanului și a intrat în două mașini care circulau în mod regulamentar, de pe sensul opus. Impactul a fost mult prea violent. Deși medicii s-au chinuit timp de 40 de minute să o resusciteze, femeia și-a pierdut viața. Alte cinci persoane au fost grav rănite în acel accident.

Doi ani mai târziu, în aceeași zi, un adolescent de 16 ani și-a pierdut viața și a lăsat în urmă doar durere și amar în sufletele părinților, după ce a furat mașina familiei și a plecat la o plimbare într-o zonă pe care nici nu o cunoștea. Despre permis de conducere nici nu putea fi vorba. Accidentul s-a produs între satul Pădureni și strada Oașului din Cluj-Napoca, după ce băiatul a intrat cu mașina într-un cap de pod, pe Dealul Fânațelor. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul, care s-ar fi produs pe loc. Inconștiența l-a costat viața pe acest tânăr, iar Crăciunul nu va mai fi niciodată la fel pentru familia sa. 

Conduceți prudent! Gândiți-vă la cei dragi!

Cel lângă care și-a petrecut viața a omorât-o în preajma Crăciunului

În 2017, cu doar două zile înainte de Crăciun, când cei mai mulți dintre noi sunt ocupați cu pregătirea bunătăților și a cadourilor, un clujean din Apahida, în vârstă de 69 de ani, și-a ucis brutal soția, care avea 68 de ani. Călăul a sunat la poliție și a declarat că a găsit-o moartă în pat pe cea care i-a fost parteneră de viață, însă rezultatele necropsiei efectuate de IML Cluj au demonstrat că femeia a murit violent, prin asfixiere. 24 de ore mai târziu, criminalul și-a recunoscut parțial fapta: femeia fusese sufocată cu perna chiar de cel pe care îl iubea.

Și-a ucis mama de Revelion

Un caz șocant a zguduit Clujul în prima zi a anului 2021: o femeie și-a omorât mama chiar în noaptea dintre ani, apoi a incendiat apartamentul acesteia de pe strada Horea, sperând că va reuși să ascundă urmele faptei macabre. Victima, în vârstă de 70 de ani, fusese asistentă medicală la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Se pensionase și își dedica tot timpul având grijă de fiica sa de 50 de ani, cunoscută pentru că ar fi suferit de probleme psihice și că și-ar fi bătut mama. Nimeni nu știe ce a declanșat conflictul dintre cele două ori reacția nefirească a femeii, însă anchetatorii au descoperit că și-a ucis mama lovind-o cu un corp dur la nivelul capului, după care a dat foc imobilului în care locuiau. Mai apoi, a sunat la 112 ca să spună că a ajuns acasă și că a găsit casa arzând, iar pe cea care i-a dat viață moartă.

Și-a încheiat socotelile cu viața în noaptea dintre ani

Tot în prima zi a anului care e pe terminate, o tânără în vârstă de doar 30 de ani a decis să își pună capăt zilelor. Femeia s-a spânzurat cu un cablu de prelungitor chiar în camera sa din cartierul Gheorgheni, Șocul a fost și mai mare pentru familie, deoarece trupul neînsuflețit al acesteia a fost descoperit chiar de către fratele său. Tânăra ar fi suferit de o depresie cumplită, fapt pe care îl confirmau și tăieturile de pe brațele sale, pe care și le provoca singură. 

Stop accidentelor rutiere! Viața are prioritate

Aceeași zi, 1 ianuarie 2021, care parcă ar purta o pecete neagră. Un accident mortal s-a petrecut în localitatea Căianu Vamă din Cluj. Un bărbat care traversa neregulamentar strada a fost lovit în plin de un șofer care venea din Florești. Bărbatul care s-a stins din viață avea 48 de ani și nu doar că traversase strada fără să se asigure, ci și într-un loc nepermis. Deși medicii s-au chinuit să-l resusciteze, leziunile i-au provocat inevitabil moartea, la scurt timp după. Șoferul fusese, de asemenea, testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ. 

Unul din cele mai cumplite accidente care s-au petrecut vreodată nu doar în Cluj, ci în toată țara, a avut loc în noaptea de Revelion din 2013. La acel moment, trei persoane și-au pierdut viața: o fetiță de doar 3 ani, împreună cu tatăl și unchiul ei. Mama fetiței a fost martoră la tot. Familia din Florești ieșise pe stradă să aprindă artificii, când un tânăr în vârstă de 20 de ani, care gonea la volanul unui bolid, a intrat frontal în cele trei victime. Acesta nu era singur, ci însoțit de un prieten. În acele momente sfâșietoare, mama fetiței a alergat să o ia în brațe, însă nu i-a mai simțit niciun puls. În încercarea de a fugi cât mai repede de la fața locului, criminalul a mai trecut o dată cu mașina peste fetiță, toate acestea sub privirile martorilor îngroziți. A abandonat mașina și s-a cazat cu prietenul său la o pensiune, însă a doua zi nu a mai suportat și a declarat totul polițiștilor, însă ar fi aruncat vina tot pe cei care au fost omorâți, susținând că nu i-a văzut și că a fost orbit de artificiile acestora. Unul dintre bărbați a murit pe loc, iar celălalt s-a stins câteva ore mai târziu. Fetița a murit la primele ore ale dimineții de 1 ianuarie. O mamă a trebuit să își înmormânteze atât copilul, cât și soțul, din cauza inconștienței celor pentru care condusul reprezintă o distracție.

În general, dar mai ales în preajma sărbătorilor, când străzile sunt mult mai aglomerate, ar trebui să fim atenți și să ne gândim de două ori înainte să facem un lucru: nimic nu poate aduce înapoi viețile luate pe nedrept. În cazul familiilor, nu mai rămân decât viețile distruse, sufletele desfigurate și traumele care nu se vor șterge niciodată din memorie. Înainte de a trata lucrurile superficial, ar trebui să ne gândim că am putea fi noi: atât în locul victimelor, cât și al familiei. Sărbători responsabile!    

1 COMENTARIU

 1. astea sunt tragedii?
  minore de tot
  opriti nenorocitul de virus frate ca asta ne omoara pe toti
  nu mai tot promiteti sarea cu marea ca nu exista nici un barbat adevarat in tara asta care sa opreasca virusul, numai femei care bat din gura
  ne-au mintiut cu vaccinu ca opreste virusul si stam tot inchisi, tot in restrictii?
  alimentati teoriile conspiratiei la ce barbati adevarati a-ti fost sa bateti cu pumnul in masa ca voi opriti virusul
  undse e bai promisiunile voastre
  hai mai stati o luna in casa si se termina
  deja au trecut 2 ani si nu a-ti terminat nimic
  doar minciuni si mai bagati si invrajbire intre oameni sa scapati voi basma curata
  vaccinul e sigur si eficient
  daca era eficient deja reveneam la 2019 si nu ne mai trebuiau atatea reguli stupide de oi
  asta e marea tragedie a tarii: minciuna politica ca voi ne salvati cand voi va salvati doar conturile grase de bani
  puteti sa o dati inainte cu salvatul inca un mandat si sa ajungem din nou ca in comunism, cand lumea atee si comunista nu mergea la biserica, nu se inchina la Hristos si nu se ruga decat pe ascuns departe de privirile voastre de mincinosi care se cred barbati adevarati
  Unde e barbatul ala adevarat care a zis ca maine iopreste virusul?
  Pemntru minciunile astea dativa repede demisia si lasati alte femei mai capabile ca voi, ca voi in 2 ani ati dovedit maxima incompetenta si incongruenta
  asa sa va ajute Dumnezeu pe toti care ne-ati mintit, v-am crezut si au murit crezandu-va pe voi
  mortii se vor intoarce si ei stiu exact cine i-a pus in groapa
  scrie si in Biblie ca mortii se vor trezi si primul lucru cand se vor trezi este sa va deschida ochii voua si la minciunile voastre politice de salvatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here