Traian Mariş, fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Castie si Justitie, care a respins recursul înaintat de acesta ca nefondat. In acest contex ramane in vigoare decizia Curtii de Apel Cluj, care mentine condamnarea lui Maris la pedeapsa cu 3 ani si 10 luni de inchisoarea cu suspendare conditionata, si interzicerea dreptului de a ocupa o functie de conducere timp de patru ani.
Proceul la Înalta Curte a fost etrem de scurt deoarece Maris si-a recunoscut, in fata instantei, vinovatia. Mariş a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani. Instanta de apel a mentinut condamnarea la inchisoare, cu interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe o peroada de patru ani.
Procurorii DNA l-au surprins în flagrant după ce primise suma de 10.000 de lei de la denunţătorul VAlentin Mariş, pentru a nu dispune wsancţiuni împotriva a doi pădurari care şi-au încălcat atribuţiile de servici.
Cu toata ca Traian Mariş şi-a recunoscut faptele, procurorii DNA au cerut şi în faza de apel închisoare cu executare pentru acesta, insistând pe pericolul social al faptei, respectiv corupţia din sistemul de exploatare a pădurilor din România.
De altfel, procurorii DNA au demarat cercetările în dosarul disjuns de corupţie, iar ancheta s-a extins şi asupra altor persoane care au condus Direcţia Silvică Cluj înainte de preluarea mandatului de către Mariş, în care s-au vehiculat opinia că s-ar fi cotizat importante sume de bani pentru menţinerea pădurarilor în funcţie.
Si cu padurarii destainuitori destituiti ce se intampla?
Poate ii angajeaza D.N.A.