Transylvania College nu intră în liga liceelor de oraș, ci se ridică la nivelul unui liceu din Gilău.

Renumitul liceu privat se mândrește cu nota maximă de 8.21, cea mai mare notă la BAC 2016 dintre cei trei candidați ai colegiului.

În județul Cluj au fost doar două medii de 10 curat, elevi ai Liceului Teoretic „Onisfor Ghibu” din Cluj-Napoca, respectiv al Colegiului Național „George Barițiu” Cluj-Napoca.

 

 

 

Liceele din Cluj-Napoca și cele mai mari medii:

COLEGIUL DE MUZICĂ „SIGISMUND TODUȚĂ” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ                                                                    
9.76

 

COLEGIUL ECONOMIC „IULIAN POP” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     9.65

 

COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     9.96

 

COLEGIUL NAȚIONAL „GEORGE BARIȚIU” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ                                                                    10

 

COLEGIUL NAȚIONAL „GEORGE COȘBUC” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     9.81

 

COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „GHEORGHE LAZĂR” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ                                                                    9.96

 

COLEGIUL TEHNIC „ANA ASLAN” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ                                                                    8.35

 

COLEGIUL TEHNIC „ANGHEL SALIGNY” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     7.23

 

COLEGIUL TEHNIC „EDMOND NICOLAU” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                      8.1

 

COLEGIUL TEHNIC „NAPOCA” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     9.08

 

COLEGIUL TEHNIC „RALUCA RIPAN” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ                                                                     8.36

 

COLEGIUL TEHNIC DE COMUNICAȚII „AUGUSTIN MAIOR” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     9.70

 

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI „TRANSILVANIA” CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     8.06

 

COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CLUJ-NAPOCA
CLUJ-NAPOCA, JUDEŢUL CLUJ
                                                                     8.75

 

 

 

31 COMENTARII

  1. Nu inteleg unde s-a facut de ras?! Sau tu esti o mica fustrata care nu isi permite sa-si trimita copii la Transylvania College ? Si de aici stirea ?

          • Altii, adica ceilalti 17-20 de candidati cu bac-ul englezesc, do a little research in locul autorului.

          • Altii, adica toti cei care trec examene Cambridge, cu un nivel de dificultate mai mare decat BAC-ul.

          • Altii, adica toti cei care au promovat examene Cambridge, de un nivel de dificultate mult mai mare. Ar trebui, in calitate de jurnalist, sa va informati inainte de a scrie un articol. Din pacate, ati reusit sa scrieti un articol mediocru la adresa unei institutii care are mai multe de oferit.

          • Paul, copiii mei se vor bucura e educatia unui sistem bine pus la punct, si fara profesori care iau in examenele de titularizare note de 3. Iar tu, vei ramane mereu acelasi fustrat si ma vei servi pe mine la KFC !
            Numai bine !

  2. Giorgiana, vei ajunge sa iti trimiti cei doi copii in Anglia la studii, ca sa poate prinde un job mai bine platit ca al tau (care e la stat, iti mananca viata, dar esti mandra de el). Inteligenta nu se invata pe bancile scolii, fie ea si Transylvania College, si nici libertatea financiara nu se castiga cu un job bine platit in afara tarii.
    Si apropos, Transylvania College e un business infloritor, creat pt cei ca voi (de obicei medici, avocati, notari,sefi servicii), care sunteti pregatiti sa platiti premium pentru statut, uniforme si insigne. Ca doar voi faceti lumea asta sa se invarta…

    • Da, noi facem lumea sa se invarta!!!! Stiu ca Transylvania College este o afacere infloritoare, si ii felicit! Evident imi doresc ca copilul meu sa aiba un job mai bun decat al meu, sau tu nu asta iti doresti? Preferi sistemul de stat, unde bancile elevilor is de pe vremea lui bunica?
      Voi investi in copilul meu, si-l voi sfatui sa plece din Romania!

      Numai bine !

    • In clasa au fost aproximativ 20 de elevi, restul au dat examenele A level, dupa curriculum Cambridge, cu subiecte mult mai grele decat la bac.

      • Eu cred că nu trebuie să ne supărăm. Fiecare face ce crede și ce poate pentru copilul lui.
        Poate că unii dintre noi chiar facem eforturi pentru a ne ține copiii la Transylvania College. Pentru că am înțeles sistemul și am ales. Și suntem mulțumiți. Ceea ce spun cei care habar n-au ce vorbesc , îi privește doar pe ei. Cât despre„ jurnaliști ”, cine-i mai bagă în seamă ? Nici măcar nu știm dacă sunt cu adevărat jurnaliști….

  3. Lumea se plange ca bacalaureatul este arhaic, consta in toceala si nu ofera nimic de valoare elevului, dar in acelasi timp se mandreste si compara notele dintre licee.
    Un elev care termina liceul la Transylvania College va avea mult mai mult decat o diploma in mana si o nota cu care sa se mandreasca pe Facebook. Va invata ce inseamna leadership-ul, va invata sa comunice in locul de munca si in public si va invata sa gandeasca liber, nu doar sa asculte ce i se spune.
    Nu inteleg de ce succesul elevilor sau al liceelor este comparat prin notele care le aduc. Este un standard ce nu ia in considerare multi alti factori si doar serveste la perpetuarea standardelor arhaice din invatamant.

  4. Restul elevilor (17-20) dau bacalaureatul englez, un bac mult mai inteligent (3 materii la alegere, dar acele materii sunt singurele pe care le studiezi, deci nu iti pierzi timpul cu materii care nu te intereseaza). Cei care dau bac-ul romanesc sunt de obicei cei cu probleme cu engleza sau cu invatatul in general (deoarece e mult mai greu sa inveti pentru bac-ul englezesc) sau persoane care nu vor sa mearga in strainatate dupa scoala (minoritate). Probabil ca autoarea articolului stie aceste informatii, dar nu prea o intereseaza.

  5. Articolul acesta este complet scos din context. Motivul pentru care cea mai mare nota este de 8, este pentru ca numai 3 elevi au ales sa dea bacul, iar restul de 20 si ceva de elevi au dat examenele internationale Cambridge A-Level. Dar bineinteles ca nimeni nu va scrie despre notele mari pe care elevii le iau la aceste examene (echivalente cu bacul), de pe linia internationala care este principala in Transylvania College. Una dintre absolventi a obtinut cea mai mare nota DIN LUME la unul dintre aceste examene, dar de ce s-ar vorbi despre asta?

  6. Este foarte usor sa aduci critici atunci cand cunosti o parte din situatie. Si de ce nu – uite o scoala britanica, ceva care se diferentiaza de sistemul romanesc de invatamant care predomina in liceele de stat. E diferit, deci mai degraba sa gasim dezavantaje si slabiciuni decat avantaje. Bun, din acest articol se intelege ca numarul absolventilor din promotia de anul acesta e 3, astfel, sfatul meu catre autor e sa se documenteze putin. Astfel, ar afla nu doar ca mai exista si alti absolvenit care au ales sa dea bac-ul englezesc, A-levels, si au fost acceptati la universitati din Anglia. Sigur e un sistem corupt, nu? Adica de ce sa privim asta cu un ochi bun, cand putem sa ne gandim ca e doar din cauza banilor,numelui etc? Nu cred ca admiterea s-a facut pe baza banilor, a numelui, adica pentru cei de la universitatile de top din strainatate aceste statuturi sunt irelevante. Si ca sa nu mai zic ca o eleva a luat cea mai mare nota din lume la examenul AS. Dar nu, de ce sa scriem despre asta? Adica e mai placut sa criticam si sa spunem ca scoala s-a facut de ras, doar pentru ca e ceva diferit si romanul nu poate, in mare, accepta ca exista si alte sisteme de invatamant mai practice decat cel clasic romanesc. Good job autorului, cred ca dupa 5 minute de documentare ai reusit sa termini acest articol!

  7. Cand si cum ati incercat sa contactati conducerea scolii?
    Eu as face cercetare inainte sa public un articol pentru ca datele sunt exact cum le-au scris colegii mei mai sus: Sergiu, Bogdan, Cristina, Anon.

  8. Acest articol nu are nici o legătură cu meseria de jurnalist. Este lipsit de orice etică profesionala si ma intreb ce nota o fi avut la bac autorul. Respiră răutate si frustrare, necunoastere si satisfactia de a da verdicte atotștiutoare. Oare există o autoritate gen protectia consumatorilor care sa ne protejeze de presa de proastă calitate?

  9. Giorgiana !!!!Dacă ai un copil bun poți să -l duci la un liceu bun din oraș să fie apreciat după adevărata lui valoare nu după banii pe care îi plătește ,,mama cea deșteaptă ”
    Învățământul privat din Cluj este incomparabil și cu cel din București ….de restul nici nu are rost să mai vorbim . Este o afacere și niciodată copilul nu va fi apreciat corect !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.