Trei elevi din Cluj au fost selectați pentru programul „Oxford for Romania”, prin care se oferă șansa de a experimenta pentru o săptămână mediul universitar de la Oxford unui număr de 21 elevi de liceu cu potențial academic și mijloace materiale modeste.

Cei trei elevi din Cluj selectati pentru acest program sunt: Hetea Oliviu Ioan de la Colegiul Economic, Horhat Răzvan Cătălin de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Șerdean Rareș-Andrei, Colegiul Economic, informează voceatransilvaniei.ro

Școală de vară organizată la Oxford exclusiv pentru liceenii din România va avea loc între 28 august și 4 septembrie. Inițiativa aparține unui grup de cercetători români, membri ai Universității Oxford, Dr Monica Enescu, Dr Ciprian Ploștinar și Șandor Kruk (Drd).

Programul școlii de vară „Oxford for Romania” va include cursuri multidisciplinare, seminarii, ateliere și tutoriale „1 la 1” inspirate de modelul de predare folosit în mod tradițional la Oxford. Astfel, pe lângă cei trei cercetători care au inițiat proiectul, vor fi implicați în această inițiativă alți 19 membri ai comunității românești, având roluri de lectori, responsabili logistică sau lideri de activități. Toți cei implicați în organizarea acestei școli de vară își oferă cunoștințele și timpul în mod voluntar, ne-remunerat.

Trei elevi din Cluj au fost selectați pentru programul „Oxford for Romania”, prin care se oferă șansa de a experimenta pentru o săptămână mediul universitar de la Oxford unui număr de 21 elevi de liceu cu potențial academic și mijloace materiale modeste.

”Comunitatea românilor de la Universitatea Oxford este formată din peste 120 de studenți și 50 de cercetători. Ne propunem să mobilizăm acest potențial profesional pentru a aduce anual aici un grup de tineri talentați din medii defavorizate. România are mulți elevi excepționali ale căror aspirații profesionale sunt limitate de situația materială și de un sistem de învăţământ marcat de lipsuri și incapabil să îi inspire. Dorim ca școala de vară „Oxford for Romania” să fie un pas decisiv pentru ei spre o carieră academică de succes. De asemenea, sperăm ca printre absolvenții școlii să se regăsească viitori leaderi care să contribuie la schimbarea în bine a societății românești”, a declarat Dr. Monica Enescu, cercetător în Imagistica Medicală.

Cheltuielile legate de transportul și de cazarea participanților sunt asigurate prin burse integrale. Fondurile necesare provin atât din Marea Britanie, cât și din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.