Trei povestiri triste şi din păcate, adevărate, petrecute în trei colţuri diferite ale judeţului: Cluj-Napoca, Dăbâca şi Valea Drăganului. Din toate acestea răzbate un singur element, ura faţă de aproape, indiferent dacă  respectivii „combatanţi” sunt rude, vecini sau simple cunoştinţe. Momentele când gesturile o iau, năvalnic, înaintea raţiunii iar rezultatul dezvăluie cu multă cruzime şi cealaltă faţă a oamenilor – cea de fiară!

 

Încăierare  în celebra „Groapă” din cartierul Mărăşti!

Sebastian Silaghi este un blând pensionar de boală, în vârstă de 43 de ani, care supravieţuieşte cu dificultăţi enorme încercărilor vieţii – a se citi epilepsia, boală de care suferă. Se deplasează cu greutate şi datorită fizicului masiv, fapt care – îmi relatează el, luni 19 martie, pe coridoarele I.M.L.Cluj – îi provoacă mari necazuri în cartier din partea golanilor care-l batjocoresc de fiecare dată când îl văd în zona EXPO Transilvania sau, mai bine zis, cea a „Gropii” din Mărăşti… Îi poartă sâmbete în special unu` , poreclit Peternel, ins în vârstă de 22 de ani, care îi acordă o atenţie specială şi îl „gratulează” cu nişte apelative ce nu pot fi reproduse pe hârtie. Povesteşte Silaghi, molcom, parcă resemnat, fixându-mă cu privirea: „Ieri tocmai ieşisem să-mi fac necesarele cumpărături şi, ca de obicei, Peternel s-a legat de mine. I-am zis să-şi vadă de treabă şi să mă lase odată în pace, la care a început să mă înjure şi mai abitir şi a sărit să mă lovească. M-a pocnit în nas, după care s-a depărtat de parcă nu se întâmplase nimic… Apoi, când mi-am mai revenit am chemat salvarea şi poliţia – dar am refuzat să mă duc la Urgenţă. Asta fiindcă nu suport spitalele şi am amintiri traumatizante de acolo. Aşa că am preferat să mă duc acasă şi să încerc să mă liniştesc. Iar acum, iată-mă prezent aici, la I.M.L. ”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care i s-au recomandat opt zile de îngrijri medicale. A fost, totodată, sfătuit să se prezinte de urgenţă la Clinica de Chirurgie Maxilofacială existând posibilitatea ca piramida sa nazală să fie fracturată!


“La Secţia 2 Poliţie a fost depusă o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Un bărbat, de 43 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat faptul că în timp ce se afla pe strada Dâmboviţei a fost agresat de o persoană, în urma unor discuţii în contradictoriu avute cu aceasta. Politiştii fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale”, a declarat, referitor la acest caz, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Vasile Fălcuşan

Lovit în cap, cu un fier, de cel care-l batjocoreşte de ani de zile!

Vasile Fălcuşan, din comuna Dăbâca este un fost lăcătuş la întreprinderea clujeană “Unirea” şi la Direcţia Judeţeană de pază şi ordine, pensionat în anul 2011.  Bărbatul de 67 de ani povesteşte că de multă vreme, în special de când s-a pensionat şi s-a stabilit acasă, la Dăbâca, a ajuns victima vorbelor urâte şi a batjocurii  vecinului Simion, un bătrân în vârstă de 83 de ani, de care este despărţit doar de o casă. Mărturiseşte Vasile, având aplicat un plasture pe arcada dreaptă: “Duminică, pe la patru şi jumătate după-masa mă întorceam de la o înmormântare iar vecinul a început să-mi vorbească urât de tot. I-am spus, sincer, că m-am săturat de vorbele şi poveştile lui – la care acesta a înşfăcat o bucată de fier, pe care o avea pregătită, se pare, pentru mine – şi  m-a lovit cu ea în arcadă. După ce mi-am mai revenit am chemat poliţia – iar aceştia, salvarea – fiind transportat la Spitalul Municipal Gherla. Acum doresc să-l bag în puşcărie – asta dacă nu vrea să vorbim ca oamenii şi să ne înţelegem – fiindcă nu pricep de unde are omul acela atâta ură adunată pe mine”…


„În data de 18.03.2018, în jurul orei 16:20, poliţiştii de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi  prin SNUAU 112, iar ulterior prin plângere penală, de către persoana vătămată cu privire la faptul că a fost agresată  de către un bărbat, de 83 de ani, din Dăbâca. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Flavius Paşcalău

Scandal şi bătaie într-o familie din Valea Drăganului!

Flavius Paşcalău, un tânăr vânjos, în vârstă de 31 de ani, păşeşte hotărât în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj. Povesteşte că luni, 19 martie a trecut pe lângă moarte sigură după ce socrul lui a luat la el o macetă, l-a rănit cu ea la deget şi apoi o drujbă, fugărindu-l prin sat. Iar pentru că nu l-a prins s-a răzbunat şi pe maşina lui, aflată în curte, distrugându-i parbrizul şi stopurile cu o bâtă. Explică tânărul: “Ieri seară, după ce socrul meu – bine băut – m-a tot porcăit,  i-am spus, pentru a mia oară, că sunt sătul de certurile pe care le am cu el, în faţa soţiei şi a celor doi copii ai noştri, şi că vreau să-mi ridic o altă casă, în vecini, ca să ne mutăm acolo”. Arată că răbdarea lui s-a sfârşit, deoarece – deşi a făcut numai lucruri bune în casă – a fost în permanenţă furat şi înjosit de socru. Astfel, s-a hotărât să-şi ia lucrurile personale şi să părăsească locuinţa pe care o împarte cu socrul, soţia şi cei doi copii. Însă, când s-a apucat să şi le împacheteze, socrul l-a avertizat să nu-şi ia nimic fiindcă lucrurile respective nu-i aparţin, după care l-a atacat cu o macetă. Povesteşte, în continuare, tânărul: “Am reuşit să-l dezarmez, desi mă crestase la deget, apoi ne-am rostogolit împreună la pământ. Şi, imediat ce am scăpat din braţele lui am sunat la 112 şi am părăsit locuinţa. Acolo, afară, în timp ce aşteptam poliţia, socrul a scos drujba, a pornit-o şi a încercat să mă omoare cu ea. Am fugit cât am putut de repede, nu m-a prins, dar drept răzbunare mi-a distrus a doua mea maşină, parcată în curte. M-am întors doar când a venit un echipaj de poliţie de la Huedin, după care m-am prezentat direct la Parchetul din Huedin, unde am făcut plângere împotriva lui, dar mai târziu şi la Poliţie”… Arată în continuare că a tot încercat s-o determine pe soţie, însă în zadar, să-şi părăsească părinţii şi să meargă împreună, la muncă, în Germania, acolo unde o aşteaptă – ca şi pe el, dealtfel – un loc de muncă sigur la o întreprindere viticolă, unde au mai fost înainte de căsătorie. “N-am reuşit acest lucru fiindcă pentru ea părinţii au fost întotdeauna mai importanţi decât soţul, aşa că-i părăsesc pe toţi – inclusiv pe copiii noştri de 8 luni şi 6 ani. Am îndurat toate umilinţele şi pentru că mama m-a sfătuit să rămân acolo, cu orice preţ, de dragul copiilor. Dar, uite că acest lucru nu a fost posibil, aşa că plec, de data aceasta definitiv – şi-o să vedem mai departe ce va da legea în cazul nostru”…


„În 19.03.2018, în jurul orei 19:30, un bărbat, de 31 de ani, din Valea Drăganului, în calitate de persoană vătămată, a sesizat prin apel 112, faptul că socrul său l-a agresat şi l-a ameninţat, distrugându-i şi autoturismul. Cu privire la aceste aspecte, a fost depusă o plângere penală. De asemenea, şi faţă de persoana vătămată a fost depusă o plângere, acestuia fiindu-i imputate fapte de violenţă. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea imprejurărilor comiterii faptelor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

3 COMENTARII

  1. […] Sebastian Silaghi este din Cluj. Bărbatul se străduiește, în fiecare zi, să ducă o viață normală, însă boala care îl macină de ceva ani îl aruncă mereu spre batjocura celor din jur. Așa se face că, recent, bărbatul a ajuns la spital după ce a căzut victima unui golan din cartier, cunoscut sub numele de „Peternel”. În vârstă de doar 22 de ani, tânărul nu ratează nicio ocazie să-și bată joc de pensionarul Silaghi și de condiția pe care acesta o are în societate, scrie Gazeta de Cluj. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here