Razvan Pop, turnătorul de serviciu al DNA Cluj – chiar al propriului naş Horea Uioreanu, are din nou probleme cu legea în urma unei marturii date în faţa magistraţilor de la Judecătoria Cluj-Napoca. Mărturia lui Răzvan Pop ar putea fi cauza unor noi capete de acuzaţie, respectiv mărturie mincinoasă. Declaraţia sa este problematică şi nesusţinută de niciunul din celelalte persoane implicate în dosar. Dacă Ioan Oleleu, vicele pesedist de la Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, a susţinut că directoarea de la Pază şi Protecţie Cluj, Adriana Sabou, ar fi încercat să-l mituiască pentru a rămâne pe funcţie, după ce instanţa deja decisese acest lucru, Răzvan Pop spune că de fapt i-a comunicat acest lucru vicelui din partea lui Alexandru Negrea. În schimb,  Alexandru Negrea spune în faţa instanţei că nici măcar nu o cunoaşte pe Adriana Sabou şi a văzut-o prima dată pe holurile judecătoriei. Iar Alexandra Sabău a declarat în faţa instanţei acelaşi lucru. Iar Răzvan Pop rămâne cu declaraţia în aer.

 

Mărturia mincinoasă a lui Răzvan Pop

”Arăt faptul că nu îmi mai amintesc exact perioada, însă se poate să fie toamna anului 2012 când la rugămintea lui Negru Alexandru, directorul Vămii Cluj(n.r. care între timp nu mai deţine această funcţie) care la rândul lui a fost rugat de un coleg de serviciu un anume Fuia Liviu să intervin pe lângă preşedintele Consiliului Horea Uioreanu pentru că reclamanta să îşi păstreze funcţia.

M-am deplasat aşadar la Preşedintele Consiliului Judeţean care mi-a transmis faptul că reîmpărţirea politică postul îi revenea PSD– ului. Astfel că m-am deplasat şi m-am prezentat la pârât căruia i-am transmis mesajul acela că reclamanta dă oricât să rămână în funcţie. Nu au mai fost alţi martori în acel moment. Nu am precizat pârâtului de la cine venea mesajul. Ulterior când m-am întâlnit cu reclamanta am întrebat-o dacă a trimis vreo persoană pentru a-mi spune să trimit mai departe un mesaj, însă reclamanta nu a recunoscut acest aspect.

Atunci când Negru Alexandru mi-a spus să trimit acest mesaj, nu mi-a comunicat din partea cui a venit mesajul. Mesajul pe care l-am transmis pârâtului(n.r. Ioan Oleleu) venea din partea lui Negru Alexandru. Se poate ca în momentul în care am intrat la domnul Oleleu în birou să fi fost prezent şi consilierul acestuia, domnul Danci(n.r. Alin Danci), însă eu am solicitat că discuţia să fie în particular fără alţi martori. Consideră că domnul Danci nu ar fi avut posibilitatea  să audă discuţia purtată cu pârâtul”, a declarat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Cluj-Napoca Răzvan Pop.

 

Răzvan Pop înregistra ilegal cu aparatura DNA

Mai mulţi oameni de afaceri şi politicieni din Cluj au fost înregistraţi ilegal de către Răzvan Pop. Unii şi-au dat seama că denunţătorul DNA încearcă ”să le facă o cheie”, alţii nu.

Instituţia de fier în lupta anticorupţie nu mai este condusă de ”Ioana D’Arc”, respectiv Elena Botezan, astăzi judecător la Curtea de Apel Cluj. Ci de Anca Mărincean, un procuror de caz activ, dar care are multe responsabilităţi care vin o dată cu funcţia de conducere. Noul şef al DNA Cluj trebuie să urmărească cu atenţie cazul ”Mită la CJ Cluj”, nu numai în ceea ce priveşte litera legii, ci şi spiritul ei. Mai precis, Anca Mărincean ar trebui să verifice informaţiile pe care le publicăm în această anchetă, conform cărora Răzvan Pop ar fi înregistrat şi provocat diverşi oameni din Cluj. Pentru că nu avea mandat. Şi vă daţi seama ce grave prejudicii ar fi pentru DNA Cluj dacă un om care a semnat un acord cu procurorii ar fi încălcat dispoziţiile. Totuşi, Răzvan Pop este un umil denunţător şi nu este nici pe departe procuror la DNA Cluj.

 

”Mită la CJ Cluj” atârnă de Răzvan Pop

Dosarul Mită la CJ Cluj se bazează în mare parte pe mărturia lui Răzvan Pop, care va trebui să spună şi în faţa instanţei toate mârşăviile şi ilegalităţile făcute de Horea Uioreanu. Dacă acesta se răzgândeşte şi dosarul se şubrezeşte şi din acest motiv procurorii DNA Cluj ar avea o argumentaţie logică în a încerca să-l protejeze. Dar nu îndeajuns.

De fapt, Ioan Oleleu l-a chemat în garanţie pe Răzvan Pop pentru nişte acuzaţii pe care le-a făcut faţă de directorul societăţii Pază şi Protecţie, societate aflată în subordinea CJ Cluj. Oleleu spunea în octombrie 2013 că Adriana Sabou şi-a trimis înaintaşii pentru a-i oferi mită să o menţină în funcţie. Vicepreşedintele social-democrat al CJ Cluj nu a putut să dovedească afirmaţiile făcute în faţa instanţei şi l-a chemat în garanţie pe Răzvan Pop. Răzvan Pop a mărturisit în faţa magistratului Carmen Noja de la Judecătoria Cluj-Napoca că DNA Cluj are o înregistrare cu Ioan Oleleu. Probabil făcea referire la o înregistrare ilegală făcută chiar de Răzvan Pop. În schimb, magistratul nu a acceptat acea probă spunând că ”să nu încurcăm civilul cu penalul.” Răzvan Pop nu a putut nici el să dovedească eventualul şantaj al Adrianei Sabou la adresa lui Ioan Oleleu aşa că i-a chemat la rându-i în garanţie pe Alexandru Negrea şi Liviu Fuia, primul dintre ei spunând că nici nu o cunoaşte pe şefa de la Pază şi Protecţie.

Ioan Oleleu nu a putut să dovedească în faţa magistraţilor că Adriana Sabou i-a propus ceva ilegal. Din acest motiv i-a chemat ”alături” pe Răzvan Pop, care la rându-i i-a chemat pe Alexandru Negrea şi Liviu Fuia. De altfel, nimeni nu a putut să dovedească că Adriana Sabou le-a propus sau nu ceva. Iar cel mai rău în acest dosar ”stau” Ioan Oleleu şi Răzvan Pop, singurii care au o vină care poate fi văzută de la o poştă. Doar că dosarul e doar pe civil, momentan. În schimb, ne tot întrebăm cum de nu se sesizează procurorii faţă de numeroasele fapte penale ale lui Răzvan Pop&Co…Pentru că nu doar procurorii DNA pot să îl cerceteze pe acest umil cetăţean al Clujului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.