Săptămâna trecută, în perioada 27-29 mai,  Universitatea Babeş-Bolyai a organizat cea de a 12-a ediţie a prestigioasei conferinţe internaţionale The International Postgraduate Conference on Central and Eastern Europe. Landscape and Environment in Central and Eastern Europe: Interdisciplinary Approaches în colaborare cu University College London şi Academia Română. Acest ciclu de conferinţe a fost iniţiat de departamentul School of Slavonic and East European Studies al University College London, o instituţie de renume mondial, ocupantă a locului 20 în cel mai recent top Shanghai al celor mai bune universităţi din lume.

De mai bine de un deceniu acest eveniment academic, care pune accentul pe interdisciplinaritate, reuneşte tineri cercetători din diverse domenii precum: istorie, ştiinţe politice, economie, filologie, filozofie şi nu numai. Prima ediţie a acestei conferinţe internaţionale, a avut loc în anul 1999 la Londra, iar de atunci conferinţa a fost organizată anual, alternând între Londra şi alte locaţii din Europa centrală şi de est. Conferinţa de la Londra de anul trecut  a marcat cea de-a 11-a ediţie de acest tip, având titlul: Crisis: Interruptions, Reactions and Continuities in Central and Eastern Europe. Anul acesta, sarcina, dar în acelaşi timp onoarea organizării acestui eveniment, a revenit universităţii clujene împreună cu partenerii menţionaţi mai sus.

În cadrul conferinţei au participat reprezentanţi de marcă din mai bine de 20 de ţări, buna organizare a acestui eveniment fiind asigurată de către University College London, Universitatea Babes-Bolyai şi Academia Română, în Parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Eurodite Patrimonium Transsylvanicum şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Despre acest prestigios eveniment, Dr. Florin Nicolae Ardelean, secretarului ştiinţific al conferinţei, a avut de declarat:”Organizarea acestei conferinţe a fost o bună ocazie de a consolida relaţiile Universităţii Babeş-Bolyai şi ale Academiei Române cu instituţii similare din străinătate,  ai căror reprezentanţi au participat la evenimentul organizat de noi. După discuţiile avute în aceste zile cu participanţii, sosiţi din mai multe ţări europene şi nu numai (SUA, Marea Britanie, Olanda, Spania, Suedia, Germania, Austria, Rusia, Ungaria, Polonia, Croaţia, Macedonia, Ucraina, Belarus etc.), pot afirma cu încredere că am contribuit cu succes la continuarea tradiţiei începute de colegii noştri din Marea Britanie.”

 

Sabin Ripan  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.