Rectorul Universității Babeș Bolyai, Daniel David, alături de rectorii universităților din București și SNSPA au declarat că nu au votat și nu au semnat comunicatul prin care Consiliul Național al Rectorilor îl susținea pe fostul ministru al Educației, care a demisionat din cauza faptului că a plagiat în lucrarea de doctorat.

CNR spunea în comunicat, în pofida justificărilor publice date inclusiv de Cîmpeanu cu privire la preluarea cu totul a cursului realizat de alt profesor, că “ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice”.

Contactați de Edupedu.ro, rectorii Marian Preda, Daniel David și Remus Pricopie au declarat că nu au semnat acel comunicat emis de Consiliul Național al Rectorilor (CNR). Daniel David a precizat pentru Edupedu.ro că va propune CNR “ca toate comunicatele să fie însoțite de semnalizarea transparentă a numărului de voturi (și poate, pentru cele strategice, și a modalității în care au votat membrii”). Amintim că ministrul Educației Sorin Cîmpeanu este și președintele suspendat al CNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here