Se mai fac înscrieri pentru unica tabără din România care folosește metoda inovativă a terapiei prin experiență/recreere terapeutică, Tabăra Yuppi. Anul acesta, pe lângă cele două tabere dedicate copiilor și tinerilor cu diabet, se va organiza o tabără dedicată copiilor cu boli oncologice, care și-au terminat tratamentul nu mai mult de cinci ani. Participarea în aceste tabere este gratuită.
Este al cincelea an consecutiv în care s-au organizat astfel de tabere, cu activități care au scopul
de a oferi participanților satisfacția reușitei. Toate acestea contribuie la creșterea încrederii în sine prin care se măresc șansele de vindecare. Participanțiler le este oferit un spațiu plin de provocări, dar și siguranța fizică şi psihică necesară pentru abordarea noilor sarcini. Scopul este ca participanții să își descopere posibilitățile, nu limitările.
Activitățile și atelierelesunt ample și pline cu surprize: lucru de mână, teatru, muzică, fotografie, vâslit, pescuit, călărit, tir cu arcul și cățărat. Tinerii sunt împărţiţi în echipe și participă prinrotație la programele zilnice. În timpul acestor programe nu există concurenţă, important este ca fiecareparticipant să ducă în ritmul lui la bun sfârşit câte un joc sau o sarcină.
După prima tabără, organizată cu succes între 27 iunie – 4 iulie, pentru copii cu diabet cu vârsta cuprinsă între 7 și 13, vor urma încă două tabere. Prima, se va desfășura între 25 iulie – 1 august, aici sunt așteptați tinerii cu diabet cu vârsta de 13 – 17 ani. A doua, pentru cei cu boli oncologice în vârstă de 13 – 17 ani va avea loc între 22 – 29 august.
Taberele sunt găzduitede„Centrul de tineret Andrei”, din Săulia, judeţul Mureş, iar pe toată durata lor se va practica comunicația bilingvă (română și maghiară), activitățiile având traducere consecutivă.
Alături de copii, participă tot atâţia voluntari adulți, responsabili pentru derularea activităților în fiecare zi a taberei. Voluntarii sunt împărțiți în 3 categorii: Amicii Gazdă – însoțesc tinerii, participă împreună la programe și îi ajută dacă au nevoie; Amicii de Joacă sunt responsabili pentru derularea atelierelor și activităților de tip fotografie, muzică, călărit etc.; Amicii Medicali asigură sănătatea tuturor. Echipamedicală este formată din medici (rezidenți și specialiști în endocrinologie/diabet și boli denutriție/pediatrie) şi asistenţi medicali. Ei fac tot posibilul ca toţi copii să poată participa la orice tip de activitate, asigurând monitorizarea lor medicală 24 de ore din 24. La dispoziția copiilor stă și un cabinet medical amenajat în funcție de nevoile fiecărui grup de boală în parte.
Lista medicilor curanți, informații detaliate despre înscriere, părerile părinților cât și alte detalii despre tabere găsiți pe siteul http://yuppicamp.ro.