Miercuri, 6 martie, bărbatul – un ins tuns la zero şi având circa 50 de ani, înzestrat de la natură cu un fizic ateltic- aşteaptă smerit, cu nasul evident spart, să fie poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Răspunde, monosilabic, la întrebările reporterului Gazeta de Cluj, sub privirile atent-scrutătoare ale unei superbe blonde, trecută uşor de 40 de ani, care-i coordonează mişcările. Înţelegând întrucâtva tipul relaţiei dintre ei aflu de la insul bătut – în special în momentele, scurte, când femeia dă telefoane şi se agită, plină de temperament, pe coridoare – că respectivul a fost bătut, într-o parcare din cartierul Gheorgheni, de soţul femeii aflat în divorţ cu aceasta.

Cuprins parcă de anxiozitate cronică, bărbatul – cu nasul rupt şi alte urme de violenţă în zona frunţii – îmi răspunde la întrebări, cu multă zgârcenie, că tot ce i s-a întâmplat nu este neapărat relevant pentru a constitui subiectul unui articol, prin asta înţelegându-se că omul e deranjat de mediatizarea subiectului. De altfel, acel aer de ins stânjenit, aflat în totalitate în stăpânirea atrăgătoarei blonde – o femeie înaltă, suplă, cu alură de artistă şicoafură á la Marilyn Monroe – persistă pe tot parcursul şederii sale pe coridoarele instituţiei medicale clujene. În tot acest timp doamna sună la poliţie, întrebând de stadiul în care se află formalităţile de emitere a unui ordin de restricţie, la adresa unui bărbat, mai mult ca sigur a soţului. În tot acest timp bărbatul pare cu adevărat picat din lună, sau se preface de acest lucru – luând aerul unui figurant al unei piese pe care n-o înţelege şi n-o stăpâneşte defel.Aflu, totuşi, de la el, în răstimpurile când femeia vorbeşte la telefon, că a fost atacat în seara zilei precedente de soţul doamnei, aflată de faţă – mi-o arată – într-o parcare din cartierul Gheorgheni.„Acesta, aflat în divorţ de doamna s-a supărat tare de tot pe mine fiindcă sunt martorul său în procesul de divorţ dintre ei, pentru că am fost de faţă în momentul agresării, de către el, a unui minor. Am încasat aseară pumni, picioare în cap, iar când a plecat în agitaţiaiscată şi-a pierdut la faţa locului telefonul şi pălăria”, explică acesta – după care gura lui a rămas definitiv ferecată.Încerc în continuare să mai aflu câte ceva de la bărbat, dar sunt ţinut la distanţă de privirile atente ale doamnei – o persoană evident cunoscătoare ale meandrelor justiţiei – tocmai ca să nu isc pasiuni nedorite, negative, din partea dânsei, subiectul fiind, evident, unul tabu. Curând, bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, gardat până la intrare de către femeie, care-l conduce strânsde parcă ar fi fost dotată cu o lesă… Evident, miza venirii bărbatului la I.M.L. e atât de mare pentru ea încât nu-mi doresc vreo confruntare cu respectiva, cât de mică, într-atât de determinată pare aceasta! Ai impresia că e un adevărată tornadă care înghite totul! Iar când insul iese din cabinet, după consult, cu certificatul în mână, aceasta îl goneşte pur şi simplu pe scări, în sus, spre ieşirea aflată la parterul clădirii! Spulberându-mi, practic, orice posibilitate de a mai afla vreun element legat de evenimentul petrecut în seara precedentă…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La nivelul Secţiei 3 Poliţie a fost depusă o plângere penală  de către un bărbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violente, faptă prevăzută de Codul penal.

Acesta a sesizat faptul că, la data de 5 martiea.c., în timp ce se afla pe Aleea Slănic, a fost agresat de un bărbat, de 44 de ani, pe fondul unui conflict mai vechi”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here