Sursa foto: Facebook/Iacob Campean

Iacob Câmpean s-a reinfiltrat în funcția de consilier local al comunei Cojocna, județul Cluj, pe listele Partidului Verde, după ce, în anul 2017, a fost revocat din aceeași funcție de către prefectul judeţului Cluj de la acea vreme, Gheorghe Vuşcan.

În 2017, Iacob Câmpean făcea parte din partidul M10, dar i-a fost retras sprijinul politic după ce Consiliul Naţional de Studiere a Securităţii a constatat că acesta a fost colaborator al Securităţii.

În Raportul din anul 2015 al CNSAS la pagina 59, în cadrul tabelului Lista nominală a acţiunilor în constatare iniţiate de CNSAS în anul 2015, la poziţia 24 figurează reprezentantul M10, Câmpean Iacob, consilier local Cojocna, ca fost colaborator al Securităţii. El a contestat decizia CNSAS, însă Curtea de Apel Bucureşti, prin Hotărârea 2998/2015 din 13.11.2015 a dat dreptate CNSAS.

”Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în contradictoriu cu pârâtul Cîmpean Iacob. Constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.11.2015”, arată soluţia.

Iacob Câmpean a respins acuzaţiile că ar fi colaborat cu Securitatea, susţinând că singura sa legătură cu instituţia de tristă amintire a fost accesul lucrătorilor la sala de sport a clubului sportiv Voinţa, unde a lucrat ca magazioner. Cu toate acestea, la data de 11 decembrie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că acesta a colaborat cu fosta Securitate.

D E C I Z I A nr.3956 Anulează cererea de recurs formulată de reclamantul Cîmpean Iacob împotriva sentinţei nr. 2998 din 13 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti– Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, aşa cum a fost completată. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 decembrie 2017.

3 COMENTARII

 1. De MILITIENII COMUNISTI care ocupa tot felul de funcții(primarii, prefecturi, consilii judetene etc..nu zice nimeni nimic….ce ăștia erau boboci în perioada ceaușistă ca anchetau și băteau de rupeau ?? Ce face CNSAS..pe ăștia nu-i caută nimeni de oua???cum s-au angajat la STAT ca acolo este o rubrica obligatorie de completat la dosar dacă ai făcut parte din organele de represiune comuniste???

 2. Justitie de carton si Jurnalusti de carton. Dna Camelia, nu va lasa Gazeta de Cluj sa va exprimati liber in articole? De ce nu ati dat din sentinta pasajele in care spune exact cand, de cate ori si sub ce nume a semnat declaratii pe propria raspundere pentru securitate?

 3. Doamna Camelia Betu !
  Constat ca va plac ciorbele reîncălzite !
  D-ta nu ești turnătoare ?
  De unde îți iei informațiile pe care le publici ? Nu de la persoane care le obțin de la autoritățile statului ?
  Nu exista colaboratori de moda veche, sau de moda noua…
  Exista pur și simplu colaboratori…
  Credeți că turnătorii de astăzi sunt mai îndreptățiți decât cei de ieri, pentru ca nu fac politie politica ? Va garantez ca astăzi sunt mai mulți mizerabili decât cei de ieri !
  În ceea ce- l privește pe Câmpeanu Iacob zis și Bita va informez ca noi clujenii ne-am mândrit și ne mândrim ca avem un asemenea simbol al Clujului atunci când vorbim de schiul Clujean.
  Este posibil ca d-ta sa nu ajungi niciodată nici măcar la 1/100 din notorietatea lui Bita. Dacă crezi ca îți v-a creste notorietatea spurcand pe alții, îți garantez ca te înșeli!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here