Deputatul clujean, Radu Moisin, a inițiat și depus un amendament la Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care propune plafonarea prețului electrice la 1 leu/kwh.

„Industria românească trebuie salvată!Săptămâna trecută, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei a ajuns la Camera Deputaților și urmează să fie dezbătută în cadrul comisiilor și mai apoi, în plen. Am inițiat și depus astăzi un amendament la acest Proiect de Lege (Plx nr. 551/2022) alături de câțiva colegi din PNL, Bota Calin Ioan, Cristina Burciu, Mircea Rosca, Sorin Năcuță, Robert Sighiartau, specialiști în economie și finanțe.

Astfel, propun plafonarea prețului energiei electrice la 1 leu/kwh și în cazul industriei mari din România, din toate domeniile de producție! Față de acum un an de zile, prețul mediu al energiei electrice s-a triplat pentru agenții economici!Dacă va fi adoptat, amendamentul pe care l-am propus va preveni un dezastru economic provocat de prețurile la energia electrică și, mai ales, va salva sute de mii de locuri de muncă și întreaga economie națională!”, a scris Radu Moisin pe Facebook.

Citește și: Plafonarea prețurilor la energie, marea dilemă a deputaților clujeni 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.