Alexandru Muraru, deputat PNL, l-a atacat pe George Simion, liderul AUR, după discursul său de la Alba Iulia.

„Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic”, a declarat deputatul PNL într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, declarase vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze „nici măcar cu un leu” guvernul de la Chişinău. „În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut.

George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au cetățenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm”, a spus Muraru.

Simion a mai susținut, de asemenea, că s-au alocat „prea multe fonduri” pentru refugiaţii ucraineni. „Iar ca tabloul să fie complet, marioneta Moscovei mai spune că România a ajutat prea mult refugiații din Ucraina și că ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puștii”, a comentat deputatul PNL Muraru. „Declarațiile lui Simion sunt halucinante iar românii trebuie să știe că un astfel de flagel al politicii românești, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat și trimis acolo unde îi este locul, în brațele Kremlinului. Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României”.

Citește și: Clujenii de la Deltamed au intrat în lumea bună a Serviciilor 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.