Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, până la data de 1 iunie, este convins că se va face rotativa guvernamentală şi că va deveni premier. Ciolacu a lăsat să se înţeleagă că nu îl doreşte pe Florin Cîţu în noul Executiv şi a subliniat că nu este bine să se vorbească despre schimbarea unor miniştrii cu o lună înainte, deoarece s-ar bloca activitatea în ministerele vizate.

De asemenea, a anunţat că l-ar vrea pe Mihai Tudose ministru şi l-a lăudat pe Sorin Grindeanu, „unul dintre cei mai performanţi miniştrii ai actualului Guvern”, transmite News.ro. „Nu avem o dată fixă, sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie. E o decizie politică”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară, după ce a fost întrebat care este data când va deveni premierul României. Întrebat dacă prima măsură ca premier va fi impozitarea capitalului, Ciolacu a explicat că Ministerul Finanţelor revine la PNL. „Nu mă deranjează ca viitorul ministru de finanţe…

Conform protocolului, Ministerul de Finanţe revine PNL. Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat şi unui protocol asumat între partide”, a răspuns Ciolacu. Întrebat, de asemenea, dacă viitorul ministru al finanţelor ar putea fi Florin Cîţu, liderul PSD a răspuns că „se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători”. „Ne întoarcem la ce a fost? Toată lumea s-a raportat la această coaliţie cu seriozitate. Se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători. În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Decizia finală se va lua după o discuţie a liderilor”, a precizat Marcel Ciolacu. În ceea ce îl priveşte pe actualul premier, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu spune că președintele PNL nu a luat o decizie dacă va rămâne în viitorul guvern. „Nu a luat o decizie, presupun că o va lua împreună cu PNL. Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu 1 lună înainte, fiindcă nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot guvernul va cădea, va fi un guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu domnul prim-ministru pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare a noastră. Am şi eu evaluarea mea cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi. PSD a depăşit acea…”, a mai subliniat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că în noul Guvern pe care îl va conduce îşi doreşte să se regăsească şi fostul premier PSD Mihai Tudose: „Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea la ce, vom avea o discuţie. Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru”. Liderul PSD a apreciat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este unul dintre cei mai performaţi miniştrii ai actualului Cabinet. „Şi domnul Sorin Grindeanu nu a avut nicio reţinere, deşi a fost premier, să meargă ministru al transporturilor, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern”, a declarat Marcel Ciolacu. Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a declarat duminică, la Antena 3, despre momentul rotaţiei premierilor în Coaliţie, că nu crede că ar fi oportun pentru România să treacă la o negociere de săptămâni sau luni, el menţionând că majoritatea liderilor PNL şi preşedintele Klaus Iohannis dar şi mulţi din PSD doresc păstrarea protocolului iniţial. Despre liderii PNL care ar putea să facă parte din viitorul Guvern, Rareş Bogdan i-a nominalizat pe Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Cristian Buşoi sau Raluca Turcan, dar și pe el însuși.

Citește și: Acuzații grave la adresa liberalilor: Au furat ca în codru! Ei furau de rupeau și noi stăteam în case

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.