Doi extremiști climatici de la The Tire Extingushers, printre care și un român, au lăsat aproape 40 de mașini, în special SUV-uri din districtele 9 și 19 din Viena, fără aer în cauciucuri. O astfel de acțiune nu reprezintă o noutate la nivel european, în contextul în care această grupare a dat „atacul” în mai multe orașe esențiale din Europa.

Acest sabataj aproape că s-a soldat cu un accident grav, în momentul în care un șofer nu a putut controla mașina pe trotuar din cauza presiunii scăzute a pneurilor și aproape că a lovit un pieton.

Cele două persoane au lipit pe mașinile unde au acționat fluturași cu sigla pe geam „ Your fuel is dedly”, mai exact „combustibilul tău ucide”. Mai mult, aceștia au recunoscut în fața oamenilor legii că ei au fost cei care au lăsat aerul din avelopele mașinilor SUV.

„Umflați de idealuri”, răufăcătorii ar putea scăpa basma curată

Chiar dacă manipularea anvelopelor reprezintă în mod clar daune materiale, autorii ar urma să rămână nepedepsiți. „Oficiul pentru Protecția Constituției, care este responsabil de dosar, ne-a informat că orificiul de ventilație se pare că nu mai este urmărit penal”, spune avocatul vienez Jakob Weinrich, care reprezintă una dintre cele aproape 40 de persoane afectate, scrie krone.at. De asemenea, avocatul a mai precizat că ceea ce au făcut cei doi așa-ziși activiști nu au făcut pagube majore, dar cu toate acestea, Weinrich a precizat că cei păgubiți trebuie să documenteze totul și doar apoi să meargă în instanță pentru a-și cere dreptatea.

Un român „umflat” cu idealuri ecologice a declarat război SUV-urilor din Austria

Trebuie să amintim că The Tire Extigushers reprezintă un grup de oameni care au ca scop să facă imposibilă deținerea unui SUV sau 4×4 poluant în zonele urbane ale lumii. Aceștia susțin că se apără împotriva schimbărilor climatice, a poluării aerului și a șoferilor nesiguri.

„Nu avem lider – oricine poate participa, oriunde v-ați afla, folosind instrucțiunile simple de pe acest site”, se arată în mesajul principal de pe pagina lor.

Totodată, acolo explică cu lux de amănunt cum se dezumflă anvelopele acestor mașini „uriașe”, cum precizează ei.


Citește și: Deputatul clujean Radu Moisin dă de pământ cu USR: Fără specialiști în șobolani la Cluj

4 COMENTARII

  1. Mână-n mână cu legea orașelor de 15 minute ce tocmai a trecut prin Camera Deputaților.
    Ceva nu pare firesc cu nr mare de accidente din ultimele zile. Poate a fost așa de ani de zile (nu-i de mirare la cîte mașini sînt și cum e îngreunată cu bună știință circulația) dar acum s-a primit ordin să apară-n media.

  2. Acești activiști de cine sunt plătiți ??? Și ei chiar au impresia că noi Europa acest petec de pământ salvam ceva mai vedeți pa cineva sa se alinieze la aberațiile din UE Europa e condusă de o secta de la Bruxelles urmează operațiunea wc japonez

  3. Ucide prostia din capul lor, câteva luni de pușcărie i-ar potoli pe acești descreierati, sa protesteze împotriva inarmari, împotriva razboialeror, dacă se cred zmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.