Ultima breșă de securitate a platformei Facebook ar putea costa scump compania deținută de Marck Zuckerberg. Platforma a expus datele a peste 50 de milioane de utilizatori, iar Facebook riscă acum o amendă de 1,63 miliarde de dolari, cerută de legislatorii europeni.

Scurgerea de date a afectat utilizatorii care au folosit opțiunea „Vezi ca” (n.r – View As’), o opțiune care le permite utilizatorilor să își vadă pagina personală așa cum o văd alți vizitatori ai platformei, scrie Fortune. Opțiunea le-a permis atacatorilor să preia controlul asupra conturilor utilizatorilor.

Facebook susține că acestă breșă de securitate nu a expus parolele utilizatorilor, însă mulți dintre aceștia au fost nevoiți să se re-autentifice pe platforma socială.

Potrivit New York Times, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și COO-ul Sheryl Sandberg se numără printre cei ale căror conturi au fost compromise de atac.

Principalul legislator european pe probleme de confidențialitate și protecție a datelor, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC), susține că momentan investighează cazul de scurgere de date și că își doresc să afle motivul unor astfel de acțiuni.

Facebook a fost implicată recent într-un alt scandal uriaș, când s-a aflat că datele a 87 de milioane de conturi au ajuns în bazele de date ale Cambridge Analyitica. Ulterior, compania a folosit datele în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here