Un tânăr de 28 de ani a murit din cauza infecției cu coronavirus Acesta este cel mai tânăr pacient din Franța care a decedat din cauza unei insuficiențe respiratorii acute legate de COVID-19 în Franța, scrie Le Figaro.

Organismul acestuia a cedat din cauza unei insuficiențe respiratorii care a evoluat rapid, astfel că bărbatul nu a putut fi resuscitat, în ciuda intervenției rapide a paramedicilor la domiciliul său.

Operat recent de hernie de disc, tânărul lua ibuprofen pentru atenuarea durerilor. Tratamentul cu acest antiinflamator ar fi agravat, potrivit medicilor, simptomele și ar fi dus în final la deces, mai scrie publicația.

Există „un risc foarte real de agravare a simptomelor respiratorii la pacienții cu COVID-19” în luarea de medicamente antiinflamatorii și cortizon, a declarat Thierry Piche, medic și președinte al comisiei medicale de la Spitalul Universitar din Nisa.

După avertismentele mai multor medici pe rețelele de socializare, autoritățile medicale din Franța au avertizat oficial asupra riscurilor pe care le reprezintă medicamentele antiinflamatoare și cortizon pentru pacienții cu coronavirus, la jumătatea lunii martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here