Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat că este vorba despre un acord în premieră cu SRI, prin Ministerul Educației.

În urma acestui acord, Politehnica București a primit de la Minister 10 locuri în plus la licență, la specializările Automatică și calculatoare și Electronică și telecomunicații. Concursul de admitere pe aceste 10 locuri va fi separat de admiterea generală.

Candidații pe aceste locuri “trebuie să treacă și printr-o serie de filtre de selecție impuse de ministerele de resort. Admiterea la materiile fixate de noi este aceeași cu admiterea pe care o susțin și ceilalți studenți, dar pentru a intra pe aceste 10 locuri vor avea și un pachet de verificări ale SRI”, a declarat Mihnea Costoiu, pentru Edupedu.ro.

“Este vorba despre un acord pe care îl aveam inițial cu Ministerul Apărării, acord de anul trecut, extins pentru mai multe instituții din zona asta de ordine publică și apărare. Inițial, noi am primit niște locuri de la Ministerul Educației la solicitarea Ministerului Apărării pentru formarea de oameni care vor lucra în apărare. S-a amânat, însă, această formare, unde era și Universitatea București, Universitatea de Construcții și cred că și alte universități. Aceeași solicitare a venit și de la SRI. Amănuntele despre cum vor lucra nu le am. Noi am primit doar niște locuri în plus de la Minister și avem un concurs de admitere separat pentru tinerii care vor concura pe cele 10 locuri, la nivel de licență, la Automatică și calculatoare și la Electronică și telecomunicații”, a precizat Costoiu, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de ce formează Ministerul Apărării și SRI la Politehnica viitorii angajați, rectorul UPB a declarat că “nu au capacitatea să formeze specialiști în domeniile acestea. Cu Apărarea s-a amânat pentru anul viitor, în schimb a rămas valabilă solicitarea SRI. Candidații aceștia vor fi studenții noștri, care nu vor avea o grupă separată, ci vor fi pregătiți în grupe mixte, cu ceilalți studenți ai noștri”.

“Cu SRI e prima oară anul acesta când avem un astfel de acord”, a afirmat Costoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.