Urmaritii penali, ajutati din MDRT

Un secretar de stat din cadrul Ministerul Dezvoltarii considera ca firmele care sunt urmarite penal si care au probleme de documentatie care au dus Romania pana la nivelul infringementului, Impact, pot accesa fonduri europene. Mai mult, el semneaza acte in locul actualului ministru, Eduard Helvig, prin care arata ca firmele acestea sunt acceptate la fonduri europene.

Marcel Ioan Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are relatii vechi cu societatea Impact. De pe vremea cand acesta era director in primaria Oradea. Bolos a avut doua admiteri la facultate ratate in perioada 1986-1990: stiinte economice si geografie. El ar fi motivat ca a dorit de fapt sa urmeze teologia si ca ar fi fost respins din cauza faptului ca parintii sai erau membri de partid, insa acesta nu a furnizat niciodata dovezi in acest sens. El a efectuat stagiul militar in Motatei, Dolj, iar apoi a fost gestionar la cooperativa din Marisel, judetul Cluj. Ascensiunea sa a inceput in anul 1992 cand a absolvit Inginerie si Stiinte Economie, ambele la Universitatea Oradea, unitate de invatamant cunoscuta pentru modul usor in care se obtinea diplome in acea perioada. Are doua doctorate, una dintre teze fiind banuita de plagiat, respectiv “Bugetul comunitaţilor locale”.
Bolos a devenit  in 2005 director executiv al Administraţiei Imobiliare Oradea.

“In luna mai 2008, pe ultima suta de metri s-a inscris in PD-L, urmand sa candideze pe listele acestui partid pentru Consiliul Local al Municipiului Oradea. In cazul in care candidatul la funcţia de primar din partea PDL ar fi caştigat funcţia, i s-a promis un post administrativ, acela de “city manager”. Pe ultimii 25 metri, realizand ca in nici un caz PDL-ul nu va obţine Primaria Oradea, s-a retras. Dupa validarea membrilor Consiliului Local şi a Primarului(iunie 2008)a fost menţinut in Primarie in funcţia de director executiv al Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţionala, ocupandu-se de atragerea “f(u)ondurilor europene”! Paranteza este voita, presa locala sugerand o anumita orientare a lui Boloş(acoperita oarecum şi de faptul ca intre timp absolvise şi teologia, devenind “diacon misionar celib”!).
Care este legatura dintre Boloş şi SC IMPACT D&C ?

”In urma unei licitaţii organizata la Oradea firma IMPACT a caştigat dreptul de a edifica un cartier(celebrul cartier “EUROPA”); una din condiţiile impuse de Consiliul Local al Municipiului Oradea a fost aceea ca preţul de vanzare a caselor sa fie de maximum 335 E/mp suprafaţa cosntruita. Acest preţ a fost ţinut ascuns atat de catre IMPACT cat şi de Administraţia Imobiliara Oradea(cea care a semnat contractul de asociere in participaţiune nr.14.519/06.07.2004, in dreptul A.I.O. figurand şi numele lui Boloş, in 2004 director executiv adjunct, dupa 2005 director plin). Evident ca acei clienţi care au semnat contracte cu dezvoltatorul IMPACT nu au ştiut absolut nimic despre acest preţ maximal, nici de la IMPACT, nici de la Administraţia Imobiliara Oradea(A.I.O.)fiind practic inşelaţi in privinţa preţului de vanzare care a fost mult mai mare. Conform Contractului de asociere in participaţiune(un experiment similar celui de la Cluj, doar ca in cazul LOMB s-a infiinţat chiar o societate cu personalitate juridica!)A.I.O. avea obligaţia sa verifice respectarea intocmai a clauzelor contractuale, in caz contrar sancţiunea fiind rezilierea contractului! A.I.O.(condusa de Boloş) nu a facut aceste verificari, ba mai mult deşi dupa 2006 am adresat numeroase petiţii in acest sens atragand atenţia asupra nerespectarii de catre IMPACT a preţului de vanzare, raspunsul invariabil(purtand semnatura lui Boloş) a fost ca scopul principal al contractului de asociere in participaţiune a fost edificarea cartierului, fara sa intereseze preţul(cu toate ca subliniez inca o data, contractul a fost urmarea unei Licitaţii publice in care insuşi dezvoltatorul IMPACT a ofertat ca preţ maxim de vanzare 335 E/mp. suprafaţa construita). Tot in contractul de asociere in participaţiune se prevede clar ca  IMPACT are obligaţia de a termina cartierul in termen de maximum 1.200 zile de la data intrarii in vigoare a contractului. IMPACT nu a respectat acest termen şi in mod firesc A.I.O. era obligata sa calculeze penalitaţi de intarziere(art. 24). Datorita petiţiei mele la Camera de Conturi a judeţului Bihor, aceasta a dispus in urma unui control efectuat la primaria Oradea inregistrarea sumei de aprox. 1.500.000 EURO cu titlu de penalitaţi! IMPACT a contestat, situaţia este pe rolul Instanţelor de judecata”, arata o sursa cu cunostinte importante in Oradea.

Vor 12 milioane de euro

“Este incredibil cum o firma SC Millenium Consult Invest 2002 creata ca actionari de catre SC Impact Developer and Contractor SA si Destiny Wheel SA ambele firme cu datorii la stat si cu enorm de multe procese civile sau penale si in baza unui PUZ ilegal obtinut de catre SC Impact in 2008 vrea sa acceseze fonduri  UE pentru un Centru de Dezvoltare al Afacerilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii – programul REGIO,  in conditiile in care Energia Electrica a fost dusa ilegal prin padure ( procedura de Infringement declansata) , folosesc un drum ilegal prin padure de access, nu au drum asfaltat de acces si au mari probleme cu statia de epurare a apelor reziduale. Actuala statie fiind subdimensionata de aceea locuitorii cartierului Greenfiled se pling de mirosul greu si au facut reclamatii la Ministerul Mediului unii chair au fost spitalizati de SMURD din cauza intoxicatiei cu gazele de la fosa asa zis septica. Deci sunt toate conditiile ca UE sa nu deconteze asemnea investitie care se ridica la nu mai putin de 12 Millioane Euro”,arata o alta sursa.

Firme cu datorii la stat

Doua firme cu datorii la stat, Impact Developer&Contractor si Destiny Wheel SRL, au format o noua firma pentru a putea accesa fonduri europene, respectiv Millenium Consult Invest 2002 SA. Mai mult decat atat, societatea Impact cere in instanta primariei Cluj-Napoca o datorie de aproximativ 60 de milioane de euro, iar societatea a avut anul precedent datorii de 5 milioane de euro. Caracatita Impact din interiorul Ministerului Dezvoltarii Regionale este realizata cu ajutorul directorului general care se ocupa de partea de finantare, Emilia Balau, arata o ancheta anterioara a Gazeta de Cluj. Directoarea este sotia fostului primar din Buftea de la PDL.

Noua societatea Millenium vrea sa acceseze fonduri europene de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe un proiect care are mai multe probleme. Cea mai mare dintre ele este ca insusi drumul de acces catre respectivul proiect este anulat de catre o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a-i atrage pe investitori, cei de la Impact au anuntat in acest an o crestere a vanzarilor cu aproximativ 250%, ceea ce nu numai ca este foarte putin realizabil intr-o perioada de criza, dar aproape imposibil conform unor surse din interiorul firmei.  Alte probleme ale companiei dezvoltatoare este cu structura de rezistenta a unor blocuri.

Tiberiu Hrihorciuc

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa ai dreptate Dane dar ma voi convinge numai daca acest popa c pe invers, va fi mazilit cit mai urgent posibil!
    Acest individ se face ca nu vede legea si se limiteaza strict la prevederile unui ghid! La fel s-a ajuns si in Justitie, adica nu sunt luate in considerare documente oficiale emise de Corpurile de Control al MDRT , Ministerul Mediului si chiar Prim Ministrului si este luata in considerare o vedere de pe Google prin care un mare avocat – conferentiar universitar o prezinta ca proba in loc de o plansa cu avizul OCPI pentru ca sa demonstreze ca exista un drum, desfiintat prin PUZ-ul actual in baza caruia Millenium vrea sa acceseze fundurile europene. Acest Millenium cerea la sfirsitul anului trecut nici mai mult nici mai putin anularea Raportului MDRT si intabularea drumului abuziv desfiintat ca si cum nu s-ar fi stiut despre existenta lui pina acum ! Iar acum incearca sa profite bunavointa si obladuirea popii Bolos pe care nu il intereseaza citusi de putin legalitatea PUZ-ului si rapoartele MDRT ; Ministerul Mediului sau Prim Ministru ; RUR sau Comsia Europeana pe Mediu. Adica nu este problema lui este problema altor organisme fara sa le nominalizeze insa!Hotia direct si pe fata – ca avem de executat un ordin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.