Justiţia oarba a devenit la Cluj-Napoca Justiţia incompatibila. Doi judecatori, Sorina Siserman, preşedintele Tribunalului Cluj, magistrat cu rang de Curtea de Apel, dar şi Gabriel Nasui, judecator la Curtea de Apel Cluj sunt cercetaţi in acest moment de Inspecţia Judiciara. Culmea este ca legaturile intre cei doi judecatori sunt destul de mari: sunt vecini de strada, sunt colegi la aceeaşi facultate care i-a atras incompatibilitatea lui Siserman, respectiv Dimitrie Cantemir, şi chiar mai mult decat atat: soţul şefului Tribunalului Cluj, Viorel Siserman, prim-procurorul Parchetului Militar Cluj, care la randu-i a fost cercetat de CSM, este fostul profesor de la Dimitrie Cantemir a lui Nasui. O alta legatura intre preşedintele Tribunalului şi Nasui este ca aceştia au fost colegi pentru o scurta perioada de timp la sfarşitul anului 2007 la Curtea de Apel Cluj, cand Siserman şi-a cerut detaşarea pentru a putea obţine pentru restul carierei o suma mai mare a salariului.

Inspecţia Judiciara se lauda ca un organism de cercetare a justiţiei independent. Suntem curioşi daca independenţa de care a dat dovada in cazul Nasui ar putea sa ii ajute pe oficialii organismului independent sa cerceteze cu aceeaşi celeritate faptul ca preşedintele Tribunalului Cluj, Sorina Siserman, a fost intr-o stare de incompatibilitate timp de patru ani pe care insuşi magistratul o recunoaşte. Reamintim ca inspecţia judiciara a confirmat ca s-a autosesizat in urma unui articol din Gazeta de Cluj in care va prezentam despre incompatibilitatea preşedintele Tribunalului Cluj, Sorina Siserman.
In cazul in care Sorina Siserman va fi judecata de catre Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) aceasta nu va putea scapa nesancţionata. Conform unor surse judiciare, ea incearca sa muşamalizeze toata ancheta de la nivelul Inspecţiei Judiciare pentru ca daca aceştia nu fac trecerea anchetei catre CSM, aceasta poate sa se rasufle şi sa nu paţeasca nimic. Siserman şi-a dat demisia din funcţia de conducere de la Universitatea Dimitrie Cantemir tocmai ca sa aiba un pretext pentru o clasare a cazului in faţa Inspecţiei Judiciare.

Ultima reduta a mafiei lui Gheorghe Buta

Sorina Siserman este ultima reduta a unei “mafii cumplite create de Gigi Buta(n.r. fostul judecator de la Curtea de Apel Cluj), o increngatura poliţieneasco (fostul doi şi un sfert) – judiciara. Aceştia au terminat doi preşedinţi de tribunal ca sa o poata s-o puna pe ea. E omul lor cel mai de incredere acum”, arata o sursa bine informata din mediul judiciar. Fiul judecatorului George Buta, fost membru al CSM, dar şi fost judecator de la Curtea de Apel Cluj, Paul George Buta, a fost trimis in judecata in cazul manipularii pieţei de capital. In acest caz, cap de afiş au fost Gicu Gansca, patronul ACI. Gheorghe Buta a fost judecator la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Originar din judeţul Bistriţa-Nasaud, acesta inca mai are relaţii şi in cadrul Judecatoriei Nasaud, cunoscandu-se cu fostul preşedintele instanţei, Raus Pompei.   
Un alt mare susţinator al Sorinei Siserman este judecatorul Virgil Andrieş, fostul preşedinte al CSM. Originile acestuia sunt tot din Bistriţa, de unde este şi soţul ei. Judecatorul este cunoscut pentru momentul controversat in care ajuns la conducerea CSM a deschis o serie de procese impotriva statului roman. Dupa instalarea sa ca preşedinte al Curţii de Apel Cluj, magistratul a deschis 10 procese impotriva instanţei la care lucra şi impotriva consiliului pentru sporuri de vechime, stres, plata a diferenţei de drepturi baneşti.

Ultima victima a Sisermanilor

Dimitrie Banciu, conferenţiar in cadrul Universitaţii de Drept Dimitrie Cantemir, este ultima persoana “lucrata” de grupul de presiune Siserman. Şi cand spunem ultima speram sa ne referim atat la cea din urma, dar şi la cea care s-a petrecut cea mai aproape de prezent. Acesta a fost eliminat din schema de la Universitatea Dimitrie Cantemir pentru a elibera catedra de procedura civila, probabil una dintre cele mai importante dintr-o facultate, respectiv branşa drept privat. Locul lui a fost pregatit in mod special pentru judecatorul Nasui, deşi in plin toi al scandalurilor, al inspectorilor judiciari pe urma lui şi a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) s-ar putea ca situaţia sa nu fie tocmai roza pentru protejatul Sisermanilor. Dupa ce au fost colegi in incompatibilitate la aceeaşi instanţa şi oricum colegi de meseria de judecatori, Sorina Siserman şi Gabriel Nasui par sa fie “sortiţi” sa fie incompatibili şi in cadrul aceluiaşi corp de profesori la Universitatea Dimitrie Cantemir de Drept din Cluj-Napoca.

Judecatorul Nasui, cunoscutul incompatibil

Culmea este ca Inspecţia Judiciara nu a fost supusa presiunilor in cadrul judecatorului Gabriel Nasui din cadrul Curţii de Apel Cluj. Acesta a fost chiar sancţionat de Inspecţia Judiciara, insa acest lucru nu l-a oprit sa mai intre inca odata in atenţia aceluiaşi organism independent de monitorizare a judecatorilor. In momentul de faţa acesta este cercetat de catre CSM pentru dezvaluirea unui posibil conflict de interese.

Nasui, vinovat definitiv

”COMUNICAT referitor la  sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la apariţia in mass-media a unor aspecte ce vizeaza conduita domnului judecator Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj.  Ca urmare a publicarii in mass-media a unor informaţii şi imagini referitoare la existenţa unei presupuse legaturi de prietenie intre domnul  judecator Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj şi un om de afaceri care este implicat in unele dosare judecate de magistrat, Inspecţia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari cu privire la aspectele de conduita semnalate.     Verificarile sunt efectuate in temeiul art. 45 şi urmatoarele din Legea  317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, modificata prin Legea nr. 24/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 51/23. 01. 2012”, se arata in comunicatul inspecţiei judiciare.

“In baza art. 100 lit. b)din Legea nr. 303/2004, privind statul judecatorilor şi procurorilor, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare, aplica domnului Nasui Gabriel, judecator  in cadrul Curţii de Apel Cluj, sancţiunea “diminuarii indemnizaţiei lunare de incadrare bruta cu 15% pe o perioada de 3 luni”, pentru savarşirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din acelaşi act normativ”, se arata in hotararea CSM din 05.10.2011. Mai mult, conform recursului judecat de magistraţii de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecatorul Gabriel Nasui a ramas definitiv şi irevocabil vinovat.

Tiberiu Hrihorciuc

6 COMENTARII

  1. mda, multa mizerie in asa zisa justitie clujeana … mai exista o asemanare, nasui e turnator dovedit la secu, pe siserman inca nu a verificat-o nimeni…

  2. Cred ca atata dezinformare cata exista in presa, nu se gaseste nicaieri. Doamna Siserman mi-a fost profesor de procedura penala la Universitatea Dimitrie Cantemir. Este una dintre persoanele cele mai de caracter si demne pe care le cunosc. Nu doar pentru pregatirea profesionala care este indiscutabila, dar pentru conduita umana de care a dat dovada, o apreciez enorm. M-am simtit obligata sa scriu acest comentariu fiindca ca este pentru a nu stiu cata oara cand gasesc stiri total „aiurea” despre oameni pe care ii cunosc si ii stimez. Ma gandesc cu tristete la cei care se numesc jurnalisti si ataca in acest fel oameni doar pentru „a-si face treaba”…

  3. Si-a recunoscut greseala si a remediat-o prin demisia din functia de conducere. Nu ar fi chiar vinovatie, daca hotararea asta era cunoscuta, ar fi respectat-o.

  4. Silviu…Ignorantia Juris non excusat. Cred ca doamna judecator ar trebui sa cunoasca acest principiu vechi de drept. Demisia nu sterge incompatibilitatea in care s-a aflat in ultimii ani

  5. Domnule Tiberiu Hrihorciuc, va raspund la intrebare. Cu siguranta ca o stimez in continuare pe dna Judecator. Nu doresc sa-mi dau „cu parerea” asupra situatiei in sine pentru ca nu o cunosc, dar, respectul pe care il am fata de dna Siserman s-a format in 2 ani in care mi-a fost profesor si in zeci de situatii in care i-am vazut conduita. Pentru seriozitatea cu care isi pregatea fiecare ora, pentru modul resposabil cu care ne explica si de exemplifica felul in care trebuie cantarite si judecare faptele umane care ajung sa faca obiectul dosarelor penale, pentru faptul ca nu am auzit-o niciodata denigrand pe cineva, pentru faptul ca isi cunoaste aproape toti studentii pe nume si pentru ca saluta atent portarul si doamnele ce fac curatenie in cladire, pentru ca intotdeauna ne-a obligat sa gandim si pentru ca niciodata nu ne-a lasat sa nu argumentam ceva ce sustineam, pentru ca trateaza pe toata lumea cu modestie si bun simt si as putea continua lista……, pentru toate aceste lucruri o respect, o stimez si este un model demn de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.