Veșnica prelungire! Primăria Cluj-Napoca va pava de la anul cu arginți strada Kogălniceanu

981

În Ședința de Consiliu Local din 4 decembrie 2023, s-a discutat despre aprobarea unor măsuri în vederea implementării proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente.

Mai exact, pentru a înțelege despre ce este vorba, Primăria va scoate bani din buzunar după data de 31 decembrie 2023, dar nu mai târziu de 30 aprilie 2024, în scopul realizării integrale a lucrărilor. Ce cheltuială de doi bani.

Consilierul local PSD Anca Ciubancan a adus în atenție, în cadrul ședinței de consiliu, problemele legate de statuia lui Emil Racoviță și a solicitat clarificări cu privire la carentele calitative semnalate în zona respectivă. Într-un dialog direct cu primarul Emil Boc, Ciubancan a subliniat importanța remedierii problemelor și a atras atenția asupra necesității remedierii acestor probleme.

Țineți minte, dragi tovarăși, că doar Anca Ciubăncan a ridicat problema bustului lui Racoviță. Se aude, stimați consilieri locali? Sau încă dormiți toți?

„Am dori să aflăm ce se întâmplă cu statuia lui Emil Racoviță și cum vor fi remediate carentele calitative în zona respectivă”, a declarat consilierul local PSD, Anca Ciubăncan.

Primarul Emil Boc a răspuns pe un ton caracteristic de politician rasat și puțin nervos, precizând fals, evident, că proiectul este în grafic și lucrările vor fi finalizate la timp.

„Bustul lui Emil Racoviță va fi amplasat unde-i este locul, având avizul de monumente. Și grupul statuar „Școala Ardeleană” urmează să fie repus pe soclu”, a precizat Emil Boc.

De asemenea, întrebat că cine se ocupă de finalizarea proiectelor, edilul a spus scurt și la obiect că în urma unui dialog între firma Mossfern, care a început proiectul, și noua firmă, s-a ajung la concluzia că tot vechiul proiectant trebuie să încheie lucrările.  

Cu privire la eventualele probleme financiare, primarul a adăugat că Primăria Cluj-Napoca își asumă responsabilitatea pentru finalizarea proiectului. „Ne asumăm că, în cazul în care rămâne o parte nefinalizată după 1 ianuarie, banii vor veni din bugetul nostru. Potențial, va rămâne de lucru doar partea de soclu, dar suma este infimă și ne-o asumăm pentru a duce proiectul până la capăt,” a subliniat Boc.

Proiectul despre care am vorbit a trecut, primind 24 de voturi pentru și a fost o singură abținere.

Citește și: Mălin Bot, ignorat total de nevasta lui la mall

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.