În ședința de miercuri, 26 aprilie, consilierii județeni au dat aprobarea pentru indicatorii tehnico-economici ai proiectului de construire a pasajului care va lega DN 1C de Parcul Industrial Tetarom III Jucu. Această inițiativă de construire a pasajului a fost solicitată în momentul în care compania Nokia a ajuns în Jucu, în anul 2007.
Proiectul vizează fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă în zona intersecţiei accesului la parcul industrial Tetarom III, prin realizarea pasajului peste calea ferată care va asigura accesul spre/dinspre reţeaua TEN-T (DN 1C). Valoarea proiectului este de 81,5 milioane de lei.
26.000 de vehicule au fost înregistrate în această zonă, potrivit unui studiu de trafic realizat în 2019
Conform unui studiu de trafic întocmit în anul 2019, valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut constant cu cca. 9-10% pe an, de la un număr de 17.000 vehicule în 2015, la un număr de 26.000 în anul 2019, atingând limita pentru care a fost proiectat, fiind astfel necesare măsuri de sporire a capacității de circulație. Cu siguranță că de atunci, traficul a crescut constant an de an.
„Accesul și activitatea Parcului Industrial sunt serios perturbate de lipsa unor legături continue/neîntrerupte între rețeaua de drumuri naționale (DN 1C), drumuri județene (DJ 109 D) și infrastructura internă de drumuri a Parcului, precum și în mod indirect, de circulația feroviară”, au transmis, în 31 octombrie 2022, reprezentanții CJ Cluj, scrie media9.ro.
Pasajul peste calea ferată
Consiliul Județean Cluj şi-a propus construirea unui pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III Jucu în vederea creşterii gradului de accesibilitate a parcului industrial şi reducerea timpilor de intrare/ieşire din acesta ca urmare a traversării căii ferate de importanţă naţională existentă în zonă, prin realizarea pasajului peste calea ferată asigurându-se astfel accesul spre/dinspre reţeaua TEN-T (DN 1C).
Al treilea parc industrial realizat de CJ Cluj
Parcul Industrial Tetarom III, cu o suprafață de aproximativ 150 de hectare, este situat în comuna Jucu, județul Cluj, fiind al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj, inaugurat în luna februarie 2008.
Citește și: Nu ne mai facem bine. Pacienții de la un spital din Cluj, lăsați pe scări să aștepte cu orele