Conform istoricilor, berea era băutura națională a vechilor egipteni și era nelipsită, alături de pâine, de la orice masă. Berea era băută în loc de apă de întreaga populație a Egiptului Antic, indiferent de vârstă, sex sau statut social.
„Era realizată dintr-un amestec de orz și apă, care era parțial copt și apoi lăsat la soare, la fermentat. Pentru a-i oferi savoare, egiptenii adăugau sucuri de fructe”, a mai explicat Diego Barkan.
Conducătorul săpăturilor arheologice, Diego Barkan, a precizat că au fost descoperite în total 17 incinte în care se producea și se depozita berea în perioada de început a Epocii Bronzului, între anii 3.500 și 3.000 î.Hr.
„Printre sutele de cioburi reprezentative pentru cultura locală am descoperit și câteva fragmente ale unor bazine ceramice mari ce au fost realizate conform tradiției egiptene și erau folosite pentru a fabrica bere”, precizează el într-un comunicat.
Acest sit arheologic oferă primele dovezi ale unei ocupații egiptene a regiunii, în urmă cu 5.000 de ani. „Acestea sunt și cele mai nordice dovezi ale prezenței egiptene în această zonă, la începutul Epocii Bronzului”, a mai precizat Barkan.
O serie de fragmente de vase folosite de egipteni pentru a produce bere cu 5 milenii în urmă au fost descoperite pe un șantier de construcții din Tel Aviv, a anunțat Autoritatea israeliană pentru Antichități, transmite AFP.