Vocile femeilor care au fost victime ale violenței domestice și-au spus povestea în cadrul unei campanii care încearcă să convingă publicul că aceste probleme sunt ale întregii comunități, și nu doar ale celor care suferă în spatele ușilor închise. Instituții, organizații non-guvernamentale, voluntari, dar și femei care au schimbat iadul violenței domestice pe o viață mai bună au luat ieri parte la demararea celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii. Mesajele acestora din urmă au parcurs ieri Piața Avram Iancu, Bulevardul Eroilor și Piața Unirii, fiind expuse la Turnul Croitorilor. De asemenea, a fost ținut un moment de reculegere în cadrul unei seri de veghe în memoria victimelor care au fost ucise ca urmare a unor acte de violență domestică.

DSC_1065

În cadrul celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii Asociația Victorie Împotriva Violenței Abuzului și a Discriminării- VIVAD în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Societatea Civilă de Avocaţi „REVNIC ŞI ASOCIAŢII”, Societatea Civilă de Avocaţi „Szatmari-Filip, Pop, Soporan”, Fundația Estuar, Asociația Femeilor Împotriva Violenței – ARTEMIS, Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și Revista Avantajeîși propun derularea unei campanii menite să evidențieze faptul că violența domestică reprezintă o problemă de interes public, să atragă atenţia comunităţii asupra importanţei unei atitudini bazate pe non-toleranţă cu privire la violenţă şi să informeze populația cu privire la resursele existente la nivelul comunității privind prevenirea, combaterea acesteia şi respectarea drepturilor victimelor.

DSC_1060

Conform datelor oferite de Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei şi colectate de la instituţiile care au lucrat cu victimele violentei domestice, reiese faptul că numărul acestor cazuri a crescut de la 8,104 cazuri raportate în 2004 la 11,534 cazuri raportate în 2008. Conform Eurobarometrului din 2010, o femeie din patru este victimă a violenţei domestice la un moment dat în viaţă, la nivelul Europei. Între 6% şi 10% din populaţia feminină a Europei este afectată de violenţa domestică în decursul unui an.

DSC_1081

1 COMENTARIU

  1. Multumim supravietuitoarelor violentei domestice ca au impartasit cu noi trairile si experientele de viata, dand glas durerii din sufletul lor. Sa aratam cu totii ca am inteles mesajul pe care ni l-au transmis si am invatat sa respectam, sa pretuim si sa iubim femeia. STOP VIOLENTEI ASUPRA FEMEII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.