Primăria Cluj-Napoca a acționat în instanță compania austriacă care s-a ocupat de lucrările de proiectare pentru Podul Porțelanului, VCE Vienna Consulting Engineers. Minunea s-a produs la aproape trei ani după ce municipalitatea a fost nevoită să sisteze lucrările, pe motiv că în zonă s-a descoperit un zăcământ de sare neevidențiat în studiile inițiale ale proiectanților lucrării.

Consilierul Vladimir Mătușan a ridicat de nenumărate ori problema Podului Porțelanului în ședințele de Consilul Local, fapt care a determinat în cele din urmă municipalitatea să acționeze în instanță firma VCE Vienna Consulting Engineers.

Este de necrezut cum Primăria a avut nevoie de aproape trei ani pentru a calcula prejudiciul generat de lucrările de proiectare executate greșit.

„De când am aflat de problema de la Podul Porțelanului, am adus-o de mai multe ori în discuție în cadrul Consiliului Local, am scris si pe pagina mea de Facebook despre acest subiect și am solicitat în nenumărate rânduri în ședințe ca Municipiul Cluj-Napoca să acționeze în instanță VCE Vienna Consulting Engineers, fima care a proiectat în mod eronat Podul Porțelanului. Cu atât mai mult că, în baza primului contract, s-au achitat bani și n-au fost puțini.

S-au făcut lucrările de proiectare pentru podul Porțelanului, s-a început execuția, apoi s-a oprit execuția. După aceea a fost nevoie de un alt proiectant, care să realizeze lucrările cum trebuie, ceea ce înseamnă alte costuri. Am făcut mai multe solicitări în acest sens și mi s-a comunicat că nu a fost stabilit un prejudiciu cert.

Din punctul meu de vedere, și am insistat foarte multe pe acest aspect, există un prejudiciu cert, având în vedere că valoarea prejudiciului este egală cu suma de bani pe care municipalitatea a achitat-o firmei de proiectare pentru un poiect prost care nu a putut fi pus în executare.

De asemenea, lucrările efectuate de firma Diferit, care urma să se stabilească dacă sunt utile sau nu, până în momentul în care s-au stopat lucrările, plus valoarea pe care Primăria a trebuit să o achite unei noi firme de proiectare. Mai mult, prețul a crescut enorm și s-a ajuns la o valoare de aproape 25 de mil. de lei pentru Podul Porțelanului.”, a declarat consilierul local Vladimir Mătușan.

Citește și: Jocurile murdare din spatele schimburilor de terenuri dintre Primăria Cluj-Napoca și TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.