Astăzi s-a votat moțiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Din 304 de parlamentari, 161 au votat împotrivă, 14 au votat pentru moțiune. În cadrul votului a fost înregistrată și o abținere, scrie Cotidianul.

Moțiunea a fost depusă de PSD după tragedia de la Institutul Național „Matei Balș”, social-democrații fiind de părere că ministrul Sănătăți trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la acest spital.

De cealaltă parte, Voiculescu a spus, în timpul dezbaterii care a avut loc luni că spitalul a fost condus mai bine de 20 de ani de Adrian Streinu Cercel, care este, în prezent, senator PSD.

Liderul de grup al PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a propus ca votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu să fie secret, acest lucru fiind o premieră pentru Parlament.

Simonis și-a motivat solicitarea prin faptul că prim-vicepreședintele PNL a amenințat cu excluderea din partid al liberalilor care vor vota pentru moțiune.

„Potrivit art. 23, alin. 5, vă solicit să supuneți votului plenului Camerei Deputaților ca votul la moțiunea simplă împotriva domnului ministru al Sănătății să fie dat prin vot secret. Procedura este foarte simplă. (…) Evident se supune votului această solicitare. Dacă plenul dorește ca votul să fie la vedere, poate fi făcut la vedere, dacă dorește să fie secret, poate fi secret. E adevărat, avem o problemă: votul poate fi secret doar pe sistemul de cartele din sala de plen (…). Având în vedere că prim-vicepreședintele PNL a amenințat cu excluderea parlamentarii PNL care vor vota conform propriei conștiințe, cred că e de bun simț ca acest vot să fie secret. Dacă aveți încredere în colegii dvs., supuneți la vot secret”, a spus liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

La rândul său, liderul grupului PNL, Gabriel Andronache, a spus că nu există temei pentru această solicitare.

„Asistăm de 2 săptămâni la tot soiul de inovații regulamentare promovate de liderul grupului PSD. Este pentru prima dată când se solicită ca o moțiune să fie supusă votului secret. În mod evident nu există niciun temei pentru a face lucrul acesta. Bineînțeles că nu vom accepta o asemenea procedură pentru că ea nu este regulamentară. Moțiunea se supune dezbaterii și votului deschis, așa cum s-a procedat întotdeauna.”, a spus liderul grupului PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.