Sursa foto: Ziarul Ancheta Online

Vineri, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a pus în scenă o acţiune fermă, organizând o grevă de avertisment pentru a atrage atenţia asupra problemelor sistemice cu care se confruntă industria feroviară din România. Cu orele 07.00 şi 09.00 stabilite ca momente de protest, se va face simţită absenţa trenurilor pe traseu.

Însă, vestea importantă vine din partea CFR, care a anunţat joi că angajaţii CFR Călători nu vor lua parte la acest protest. Mai mult, dacă greva de avertisment va afecta unele garnituri de tren, călătorii au dreptul să ceară rambursarea integrală a contravalorii biletului.

Cu toate acestea, Blocul Național Sindical prin afiliații săi- Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația ELCATEL – a strâns pentru greva de astăzi 17.000 de semnături de la angajații CFR Infrastructură, iar în acest moment sunt oprite un număr de 266 de trenuri (de călători, private și de marfă).

”Trebuie doar să mai amintim despre condiţiile de muncă din gări, depouri, revizii de vagoane, linii sau instalaţii, fie vara sau iarna, la temperaturi imposibile. Este important să mai precizăm că multe, prea multe din exigenţele siguranţei circulaţiei feroviare cu care sunt operate transporturile pe calea ferată se rezolvă doar datorită priceperii şi improvizaţiilor inginerilor şi lucrătorilor feroviari”, au mai precizat sindicaliştii.

Citește și: DNA Cluj a scăpat printre degete un om de afaceri judecat pentru mită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.