Gazeta de Cluj a avut dreptate în cazul Hrudei. CSM a avizat cererea lui Horodniceanu din motivele prezentate de noi acum doua saptamani! EXCLUSIV DOCUMENT

1109

În urmă cu două săptămâni, Gazeta de Cluj anunța care au fost motivele ce au stat la baza excluderii din DIICOT a cândva-șefului de la CLUJ, procurorul Mircea Hrudei. Astăzi însă vă prezentăm în exclusivitate fragment din decizia luată de completul magistraților CSM de la Secția pentru Procurori.


„În motivarea solicitării procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism se învederează exercitarea necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției de către domnul procuror Hrudei Mircea Lucian, concretizată în esență prin deficiențe în activitatea de urmărire penală, tergiversarea nejustificată a soluționării cauzelor repartizate, neîndeplinirea obligației legale de a dispune măsuri asiguratorii în dosare cu prejudicii mari, adoptarea unor soluții apreciat ca nelegale și netemeinice, infirmate ca atare de către procurorul ierarhic superior, nerespectarea confidențialității în dosarele în curs de soluționare, exercitarea de activități de cercetare în afara unui cadru procesual legal, dar și aspecte ce pot conduce la o posibilă imixtiune în activitatea altui procuror” se arată în documentul obținut de Gazeta de Cluj. hrudei wm

Mai multe despre cine au fost cei care l-au controlat, ce acte s-au depus la dosarul de executare a lui Hrudei și cum a încercat să se apere acesta în fața celor de la CSM, citiți în ediția tipărită de sâmbătă.


Până atunci, nu uitați….cum procurorii dau comunicate despre suspecți, noi am ales să dăm știrea despre soluționarea unui dosar pe care l-am urmărit în ultimele luni cu atenție. Și pe această cale îi urăm spor la muncă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. 

Citește și:

Man, Alexa şi Paszkany vs rechizitoriile eşuate cu ştampila Hrudei

LĂSAȚI UN MESAJ