Preşedintele UDMR a sesizat MAI după ce mai mulţi maghiari ar fi fost agresaţi de un grup din galeria U Cluj

509

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis o scrisoare ministrului Carmen Dan prin care cere efectuarea unei anchete după ce mai mulţi cetăţeni maghiari ar fi fost agresaţi de un grup din galeria „U Cluj” la un eveniment sportiv.

„Având în vedere legislaţia naţională şi internaţională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanţi la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală”, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Dan

Este vorba despre un incident care ar fi avut loc pe 10 septembrie, la campionatul de minifotbal organizat de câţiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC) şi colegii lor de la Videoton şi Ferenczvaros, pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia.

„Un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte şi lanţuri, a agresat participanţii la campionatul de minifotbal”, susţine UDMR.

„UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor şi consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situaţia, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent – mediatizarea cazului pentru ca autorităţile statului să declanşeze cercetarea evenimentelor şi să adopte măsurile legale în vederea identificării şi sancţionării responsabililor. (..) Sportul înseamnă competiţie, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relaţia dintre majoritate şi minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranţă şi fair play”, a completat Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

5 COMENTARII

    • Ei, lăsați și Dvs… dînsul are o meserie de făcut: se numește agitator, provocator, instigator. Nu înțeleg însă cum poate fi un așa zis reprezentant al ei, unul care urăște România și pe români?
      Trebuie să trăim în pace românii cu maghiarii, dar cu astfel de specimene care declară doliu de ziua României reprezentându-i, cred că baiul e la ei.

  1. Este regretabil ce s-a intamplat. Dar atunci cand nu esti servit la magazin pentru ca nu sti limba maghiara, cand magheari din Tg. Secuiesc batjocoresc steagul Romaniei, cand intrebi incotro sa te indrepti si ti se raspunde „nem tudom” pe motiv ca cel pe care l-ai intrebat nu cunoaste limba romana, atunci nu este regretabil. Dar cum este?

  2. NE-AM SATURAT DE UNGURI SI DE PRETENTIILE LOR.APARATI ROMANII CACI SUNTM UMILITI DE TOTI IN TARA NOASTRA.UNGURII AU MAI MULTE DREPTURI DECAT NOI IN ROMANIA.HUO!

  3. de ce nu a sesizat consiliul discriminarii atunci cand a participat la CAREi la taierea panglicii la casa de cultura doar cu consilierii maghiari si apoi a asistat la program artistic exclusiv maghiar in orasul unde romanii sunt 40%? cata ipocriizie .

LĂSAȚI UN MESAJ