UPDATE 17.00 : Audierile continua, insa cativa dintre studenti au fost lasati sa plece fara a se lua masuri de retinere impotriva lor. Reamintim ca s-au efectuat perchezitii atat la UTCN cat si la domiciul profesorului Ioan Ardelean. Surse apropiate anchetei confirma pentru Gazeta de Cluj ca profesorul a fost surprins in timpul examenului, dupa ce ar fi luat mita, deci nu a fost un flagrant. Banii respectivi nu erau marcati, iar studentii nu stiau de operatiune. Aparent pe catedra acestuia erau mai multe plicuri stivuite ce contineau „contributia” pentru a promova.


Update : Alti trei studenți s-au prezentat la audieri în jurul orei 16.00. Potrivit surselor ancheta este condusă de procurorul Marius Claudiu Botogan. Unul dintre tinerii audiati, ajuns in fata Palatului de Justitie l-a apelat telefonic pe procurorul Botogan:`Domnule procuror am ajuns unde ne-ati chemat`. Ulterior un jandarm s-a prezentat pentru a le facilita accesul tinerilor in cladire.

………

In această dimineață, Ioan Ardelean responsabil al catedrei de mecatronică și mecanică, a fost surprins  luând mită de la studenții care își susțineau restanțele


IMG-20170902-WA0006

Update ora 15:30 de la Universitatea Tehnică s-au ridicat mai multe documente și consemnări cu evaluările făcute de profesor ce urmau să fie trecute în catalogul școlar.

Cei de la Direcța Generală Anticorupție Cluj în colaborare cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au percheziționat și autoturismul deținut de acesta.

În aceste momente sunt audiati la sediul Parchetului atât studenții cât și profesorul Ioan Ardelean.

IMG-20170902-WA0007

Citește și Perchezitii la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. Profesor prins in timp ce lua mita in examen

 

Potrivit surselor, actiunea provine de la o autosesizare a Parchetului si nu un denunț.

Cei aproximativ 10 studenți care i-ar fi oferit sute de euro mită profesorului riscă să fie trași la răspundere de procurorul care instrumentează cazul, pentru dare de mită.

”Reglementată prin art. 289 din Noul Cod Penal 2014, luarea de mită reprezintă fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act” contrar acestor îndatoriri.”

IMG-20170902-WA0008

 

Știre în curs de actualizare…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.