Sursa foto: Facebook

Secretarul general al Alianței pentru Patrie (APP), Codrin Ștefănescu, a solicitat Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

„Este vorba de Ordonanța prin care românii, și așa sărăciți și dijmiuți prin toate celelalte inițiative legislative adoptate de către Guvern, sunt suprataxați și supraimpozitați. Inclusiv  în ceea ce privește suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural. A.P.P. a depus la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicităm să sesizeze Curtea Constituțională a României, asupra aspectelor de neconstituționalitate în ceea ce privește Ordonanța 16/15.iulie 2022, prin care Guvernul a hotărât majorarea  birurilor către români. Echipa de juriști ai A.P.P. (magistrați, avocați) a argumentat  în această adresă și a subliniat d.p.d.v. juridic, toate aspectele de necostituționalitate ale Ordonanței”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, APP va depune și în Parlament proiectul de lege privind anularea Ordonanței 16/2022.

„Sperăm că discuțiile pe acest Proiect de lege va fi susținut și de alți parlamentari, contrar dispozițiilor primite de la șefii lor de partid. Sperăm să se responsabilizeze, măcar din interes față de familiile lor, față de electorii care i-au votat și i-au trimis în parlament, nu pentru a emite legi sau a aproba Ordonanțe înrobitoare, imposibil de suportat de către orice familie de români, sau cu vizibil caracter antiromânesc. Totodată solicităm Guvernului să comunice public, dacă numai la articolul legat de supraimpozitarea locuinței românilor, aceasta va crește de la 1 ianuarie 2023, chiar și cu 350%”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Citește și: Anomaliile justiției din România: DNA nu ridică sechestrul nici dacă se dovedește nevinovăția persoanelor implicate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here