Inflația a crescut, avem 15,3% pentru produse alimentare, nealimentare și servicii, vedem însă cea mai mare creștere la produse alimentare, per total peste 18%, iar la produsele de bază, respectiv: produse de panificație, ulei, cartofi, avem creșteri de prețuri chiar de peste 30%, a declarat luni senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor și fostă președintă a Senatului.

”Știm bine că produsele alimentare reprezintă cam 33% din consumul românilor, din tot ce cheltuiesc românii într-o lună. Creșterea prețurilor la produsele alimentare îi va afecta în special pe cei cu venituri foarte mici, respectiv cu salarii foarte mici sau cu pensii foarte mici și de aceea suntem foarte dezamăgiți să vedem lipsa de reacție a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ține pe acești oameni, practic, în sărăcie. Este o tactică politică să-i țină dependenți”, a declarat Anca Dragu la Parlament.

”O persoană care este plătită la salariul minim, în loc de 2.550 de lei salariul brut primește în mână cam 1.500 și ceva de lei. Dacă s-ar adopta această măsură, persoanele care sunt plătite cu salariul minim ar pleca acasă cu suma întreagă, 2.550 de lei. Și, tot așa, persoanele cu un salariu- de exemplu – de 5.000 de lei ar putea crește venitul net până undeva la 3.800 de lei, prin aceste măsuri pe care noi le tot propunem și care trebuie absolut luate în acest moment”, a mai spus ea.

Citește și: ÎCCJ a pus frână Primăriei Cluj-Napoca în șantajul din imobiliare

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here