Conform unui comunicat oficial emis de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), aceștia au organizat un protest în fața sediului Comisiei Europene din Bruxelles. Scopul protestului a fost exprimarea nemulțumirii față de discriminarea românilor în ceea ce privește refuzul aderării țării noastre la zona Schengen, tratamentul inechitabil al agricultorilor români de către birocrația de la Bruxelles și umilirea transportatorilor noștri.

”Liderii AUR, împreună cu sute de români care muncesc din greu în Diaspora, au dus în Capitala Europei demnitatea, curajul şi imaginea unei ţări care îşi revendică locul în rândul statelor respectate Mesajul transmis preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost acela că românii nu sunt cetăţeni europeni de mâna a doua, iar drepturile noastre trebuie respectate la fel ca în cazul tuturor celorlalţi cetăţeni din statele membre ale Uniunii Europene”, spune AUR în comunicat.

Partidul precizezează că ””după ani de zile în care politicieni români plătiţi cu munţi de bani şi răsplătiţi cu privilegii regale au dus la Bruxelles umilinţa, trădarea de ţară, ipocrizia şi laşitatea cu care şi-au cumpărat şi păstrat funcţiile, AUR şi sutele de români care au protestat la Bruxelles au arătat că România este o naţiune puternică, demnă, care îşi apără interesele, resursele şi cetăţenii!”

”Sâmbătă, 6 Mai, ne întoarcem acasă! În Capitala României vom striga într-un singur glas, din mii de piepturi, că nu mai vrem să ne vindeţi pe nimic! Nu mai acceptăm să ne luaţi pădurile, resursele naţionale, să ne impuneţi reguli absurde şi să ne trataţi ca pe o colonie. Nu vă mai atingeţi de viitorul acestei naţiuni! Vrem să ne creştem copiii aşa cum am făcut-o sute de ani, cu demnitate, cu respect şi cu orice sacrificiu. Pe 6 Mai venim să vă spunem în faţă tot ce nu aţi vrut să vedeţi şi să auziţi în aceşti ani de umilinţă, de trădare şi de laşitate”, mai spune AUR.

Citește și: Arpad Paszkany a scos la vânzare conacul din Chidea cu 1.6 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.