Pascal Fesneau, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, a declarat că oamenii de afaceri francezi se confruntă cu lipsa forţei de muncă şi cu instabilitatea politică şi fiscală, „care nu fac din România o ţară foarte atractivă pentru investitori”.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, de presă, care sunt problemele cu care se confruntă investitorii francezi la începutul anului 2019, Pascal Fesneau a spus că este nevoie de stabilitate guvernamentală, fiscală, dar şi de o strategie şi de o politică în favoarea investiţiilor şi a Europei, în condiţiile în care valorile europene sunt uitate.

„Sunt două provocări majore cu care ne confruntăm în România, şi anume lipsa forţei de muncă calificată şi instabilitatea fiscală şi politică, care nu fac din România o ţară foarte atractivă pentru investitori. Avem nevoie de stabilitate guvernamentală, fiscală, de o strategie şi de o politică în favoarea investiţiilor şi a Europei. Să nu uităm că în spatele investiţiilor pe care le reprezentăm, noi reprezentăm şi valorile pe care le împărtăşim cu angajaţii noştri, valorile europene, de deschidere, de toleranţă, de libertate. Câteodată avem impresia că acest valori sunt uitate sau chiar puse în pericol. Este absolut necesar să avem în România un stat de drept, să se continue lupta împotriva corupţiei, pentru că populaţia are nevoie de încredere în reprezentanţii ei”, a spus Fesneau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here