Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe notarul Gheorghe Crecan, unul dintre cei mai cunoscuți notari din Zalău. Pedeapsa dată a fost de doi ani cu suspendare într-un dosar cu fraudarea fondurilor europene.

În urmă cu aproape 10 ani, soții Sonia și Gheorghe Crecan, au cumpărat un imobil în centrul municipiului Zalău pentru a edifica un centru de business. După ce au obținut finanțare europeană pentru acest proiect, împreună cu patronul firmei Ianus SRL, Sorin Chezan, au încercat să trucheze licitația pentru alegerea constructorului, însă au fost prinși de procurori. Dosarul a ajuns să fie judecat la Curtea de Apel Cluj

Firma SC Sim Consulting a fost înființată de Sonia Crecan, iar în 2010 asociat unic a devenit Viorica Crecan. În 2015, firma a revenit soților Sonia și Gheorge Crecan. Firma a câștigat un proiect pe fonduri europene de transformare a unei zone din centrul municipiului Zalău într-un business center. După câștigarea finanțării, firma soților Crecan a trimis invitații de participare la licitație mai multor firme din zonă (SC Consinit, SC Ancu Finca, Ceramica SA și Ianus). Dintre acestea, cei de la Consinit SRL au refuzat să participe.

Potrivit procurorului de caz, Ionuț Vasile, în cadrul licitației s-au folosit două oferte nereale depuse de SC Ancu Finca SRL și Ceramica SA, care au fost făcute de beneficiar, adică de firma soților Crecan.

Citeste si Dosarele penale ale unuia dintre cei mai titrați notari din Cluj Napoca au dispărut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here