Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească în valoare de 259 de milioane EUR, pusă la dispoziție parțial prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență („RRF”), pentru a sprijini investițiile în producția, asamblarea și reciclarea bateriilor, a celulelor fotovoltaice și a panourilor. Schema are ca scop sprijinirea dezvoltării regionale a României și promovarea obiectivelor strategice ale UE legate de tranziția verde.

Europarlamentarul român, Daniel Buda, a declarat că măsura vizează contribuția la dezvoltarea regională prin direcționarea sectoarelor cu cerere tot mai mare, care vor sprijini crearea de noi locuri de muncă care necesită o forță de muncă calificată, precum și o economie mai durabilă și mai competitivă. De asemenea, aceasta va contribui la dezvoltarea regională prin direcționarea sectoarelor cu cerere tot mai mare, care vor sprijini crearea de noi locuri de muncă care necesită o forță de muncă calificată, precum și o economie mai durabilă și mai competitivă.

„În cadrul schemei, care se va derula până la 31 decembrie 2024, ajutorul va lua forma unor granturi directe acordate întreprinderilor care își desfășoară activitatea în producția, asamblarea și reciclarea bateriilor, a celulelor fotovoltaice și a panourilor, care se află în zonele din România eligibile pentru ajutor regional. Aceste suprafețe sunt stabilite în harta ajutoarelor regionale din România pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2027, care specifică și ajutorul de stat maxim care poate fi acordat per beneficiar în fiecare dintre aceste zone”, a conchis europarlamentarul Daniel Buda.

Citește și: Vameșii acuzați că ar fi ajutat la introducerea în țară a sute de terminale GSM contrafăcute, achitați de magistrații clujeni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.