Europarlamentarul român, Daniel Buda, a anunțat că s-a făcut un pas important spre recunoașterea nevoii ca subvențiile să fie egale la nivelul tuturor statelor membre UE.

„Astăzi ( n.r. marți) în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală am votat avizului comisiei AGRI „Orientări pentru bugetul 2024 – Secțiunea III”. Un compromis extrem de important pentru fermierii din Europa, cu atât mai mult, pentru cei aflați în apropierea graniței cu Ucraina, a primit din partea mea și a colegilor mei, un vot pozitiv!”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL Cluj a precizat că acest compromis prevede egalizarea subvențiilor și primirea de sprijin suplimentar pentru fermierii din statele membre cu cele mai mici plăți directe, în așa fel încât fermierii să poată face față presiunilor inflaționiste și efectelor devastatoare a situației geopolitice incerte pe care o trăim de un an.
„Votul favorabil reprezintă un pas imens în recunoașterea rolului pe care agricultura și dezvoltarea rurală îl joacă în realizarea obiectivelor Uniunii privind securitatea alimentară, creșterea durabilă, incluziunea socială, contribuind totodată la diversificarea producției agricole, conservarea biodiversității și dezvoltarea economiilor locale. În contextul impactului economic generat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, bunul mers al agriculturii reprezintă o condiție sine qua non a asigurării securității alimentare a UE”, a conchis europarlamentarul român, Daniel Buda.

Citește și: Vameșii acuzați că ar fi ajutat la introducerea în țară a sute de terminale GSM contrafăcute, achitați de magistrații clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.