Europarlamentarul Daniel Buda i-a atacat dur pe cei de la Ministerul Fondurilor Europene, spunând că nu simplifică ghidurile de atragere a fondurilor și condamnă la sărăcie multe comunități locale.

Sunt idioți bătuți în cap la ministere, care nu fac nimic! Păi măi tâmpitule din minister, nu vezi că ai localități sub 2000 de locuitori, care nu pot lua bani europeni. Stau și beau cafea toți idioții din minister și nu fac nimic”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Astfel, europarlamentarul Daniel Buda îi cere ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea să să ia măsuri urgente pentru a simplifica ghidurile și să corecteze de îndată toate inadverțele din acestea, în caz contrar să își prezinte demisia.

”Dacă în termen de 10 zile nu vine cu modificări, solicit să-și dea demisia de ministru pentru că nu face altceva decât să stea acolo și să creeze dezavantaje incomensurabile pentru România. Dacă domnul Cristian Ghinea a venit la Minister doar pentru a-și trece funcția domniei sale în CV, nu are ce căuta acolo.

Nu cred că mai putem tolera miniștri care stau prin ministere doar pentru a-și trece funcția în CV. Corupția ucide! Dar și incompetența ucide! După cum și incapacitatea de a lua decizii rapide și în interesul țării ucide!”, spune europarlamentarul clujean, Daniel Buda.

Europarlamentarul Daniel Buda a analizat situaţia atragerii fondurilor europene la nivelul ţării dar mai ales a subliniat faptul că responsabilitățile întârzierii plății subvențiilor către fermieri aparține în mod exclusiv lui Victor Ponta și lui Daniel Constantin care nu au achiziționat la timp sistemele informatice necesare plăților.

”Aceeași responsabilitate ii revine lui Victor Ponta și ca urmare a faptului că România nu se regăsește pe lista statelor care să fi accesat proiecte în cadrul planului Junker unde 300 de miliarde de euro sunt la dispoziția statelor membre.

De asemenea, în lipsa unei simplificări consistente și serioase a ghidurilor din partea Ministerului Fondurilor Europene, acesta condamnă la sărăcie multe comunități locale şi în special pe cele din Transilvania. De câte ori se discută la Bruxelles despre atragerea fondurilor europene România este arătată cu degetul în privința acestui aspect. Nu se poate ca cei de la Bruxelles să ceară câteva condiții și la București să mai fie puse 20. Spre exemplu, în calitate de membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională, am solicitat să fie simplificat ghidul de atragere de investiții pe măsura 7.2 privind investițiile în comunităţile mici, în drumuri, apă și canalizare.
Este inadmisibil ca aceste ghiduri să fie intocmite de așa manieră încât să existe inechități între comunitățile din Transilvania și restul țării. Localitățile care au sub 2000 de locuitori nu au posibilitatea de a depune cereri de finanțare. Condiția ca UAT-urile să aibă mai mult de 2.000 de locuitori le pune în situația de a avea maximum 45 de puncte, iar condițiile de eligibilitate este să aibă minimum 60 de puncte. Se cere să ai cale ferată, să ai investiții private pe fonduri europene, dar dacă este comunitatea mică aceste investiţii practic nu există. Cât de idiot poți fi tu, funcționar mărunt și incompetent din minister să nu ai în vedere că în România există astfel UAT-uri pe care le condamni la subdezvoltare. Sau Transilvania nu mai face parte din România?!”, adaugă europarlamentarul Daniel Buda.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.