Consilierul local de la USR, Alexandra Oană, a tras un semnal de alarmă cu privire la târgurile care se organizează în orașul de cinci stele. Mai exact, ea a precizat că la cea de-a XI-a ediție a evenimentului Zilele Recoltei la Cluj Napoca, organizat între 22 și 24 septembrie 2023, clujenii s-au plâns că prețurile au explodat, iar acea sărbătoare mai degrabă necăutate, spotană, s-a estompat.

„Oamenii vor să cumpere produse autohtone, la prețuri accesibile, de la producători locali, din apropierea Clujului. Dar la târgul de azi, mulți dintre clujenii cu care am stat de vorbă ne-au spus că în toată feeria festivalieră, prețurile au ajuns mult prea piperate ca să mai cumpere legume și fructe în cantități ca pentru iarnă.De partea cealaltă, producătorii care au participat la târg prin asociația Produs de Cluj ne-au spus că au avut de achitat o taxă de participare de 1000 de lei pentru cele trei zile, la care s-au adăugat, bineînțeles, și alte costuri”, a precizat Alexandra Oană.

De altfel, consilierl local USR a mai spus că este nevoie ca producătorii locali și consumatorii să aibă posibilitatea să se întâlnească într-un cadru mai accesibil, mai flexibil și mai echitabil, atât pentru unii cât și pentru alții.

„Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de:

– piețe volante săptămânale în toate cartierele orașului

– de o verificare atentă a certificatelor de producători și de controale pe teren, astfel ca la tarabe să ajungă producători locali, nu samsari și, mai ales,

– facilități acordate producătorilor autentici, care să se reflecte și în prețul produselor.

Sunt soluții de bun simț, firești și la îndemână, pe care le-am propus și le vom propune în continuare administrație locale”, a conchis Alexandra Oană.

Citește și: Boc și șefii de la Direcția Urbanism din primărie au fost audiați de procurorii DNA Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.