Home Politică Deputatul clujean de la UDMR, Csoma Botond, dă de pământ cu AUR

Deputatul clujean de la UDMR, Csoma Botond, dă de pământ cu AUR

256
Sursa foto: Facebook

Liderul deputaților Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Csoma Botond, a respins ferm afirmațiile făcute de liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. Acesta susținea că UDMR este „o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administrației locale”.

„Resping cu fermitate acea acuzaţie de „terorism etnic”. Consider că acest nou derapaj al AUR denotă faptul că AUR este un partid politic şovin şi stupid. Sigur că n-a adus niciun argument în favoarea acestei afirmaţii, pentru că nu avea de unde, când a spus o asemenea prostie. Iar în legătură cu reorganizarea teritorială liderul AUR a minţit, UDMR nu s-a opus niciodată acestei reorganizări. Am spus că trebuie să se facă o analiză temeinică. Această reformă administrativ teritorială a apărut în politica românească numai la nivel de declaraţii. N-a făcut nimeni o analiză cum ar trebui să se facă. Au fost nişte afirmaţii generale. Nu cred că o reformă administrativ-teritorială trebuie să se desfăşoare în acest mod (fără o analiză – n.r)”, a declarat pentru AGERPRES Csoma Botond.

Potrivit acestuia, AUR nu are un program coerent de guvernare pentru România şi atunci vine cu atacuri „şovine”, mai ales că se apropie campania electorală, notează Agerpres. „AUR are acest element de şovinism, atacă de multe ori comunitatea maghiară şi UDMR. Nu este prima dată când liderul AUR face acest lucru, o să mai facă. Din păcate, cu apropierea alegerilor vom asista şi la mai multe atacuri şovine din partea AUR-ului, fiindcă ei sunt incapabli să guverneze această ţară, deşi ei susţin că doresc acest lucru. Nu au idei, nu un program coerent de guvernare pentru România. Şi, când nu ai nicio opinie, nu ştii ce să faci, atunci vii cu atacuri de acest gen”, a transmis liderul deputaţilor UDMR.

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a acuzat miercuri UDMR că „blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale”, afirmând că niciodată nu se va împlini „dorinţa” acestei formaţiuni „de a avea o regiune în interiorul României”. „Vreau să acuz public formaţiunea care a împiedicat orice formă de eficientizare a statului român. Se cheamă UDMR, o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale, vrând să-i ţină blocaţi pe etnicii maghiari din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi impunând (…) o eventuală regiune autonomă. Spunem clar că suntem împotriva regionalizării României, dar avem nevoie de eficientizarea administraţiei, de o organizare mai suplă şi niciodată, nici în visele cele mai frumoase ale UDMR-ului, acea dorinţă a lor de a avea o regiune în interiorul României nu se va întâmpla”, a susţinut Simion, la o conferinţă de presă

Citește și: Nu ne mai facem bine. Pacienții de la un spital din Cluj, lăsați pe scări să aștepte cu orele

2 COMMENTS

  1. Pe de o parte udmr, mana in mana cu orban viktor, pe de alta parte aur, mana in mana cu alti catelusi ai lui putin. Gargara nationalsita si praf in ochi! Cat de frumos!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here