Deputatul USR PLUS, Viorel Băltărețu, a explicat motivul pentru care consilierii locali au votat împotriva majorării cu 500 de milioane de euro a costurilor pentru metroul clujean.

Parlamentarul a afirmat că orașul Cluj „nu e pentru toți clujenii”, acuzând municipalitatea de lipsă de viziune.

„După amânări repetate ale licitației, urmează un previzibil eșec al încadrării în jaloanele PNRR: cele 300 milioane de euro din acest fond sunt condiționate de încheierea contractelor de achiziție pentru 70% din suma alocată până la finalul lui 2022. Deci mai avem sub patru luni pentru atribuirea contractelor de proiectare și execuție, obiectiv neatins în 10 luni de la semnarea PNRR”, a scris Băltărețu pe Facebook.

Deputatul USR PLUS a mai precizat că nu a crezut, încă de la început, în viabilitatea proiectului de construire a metroului.

(…) Amm criticat în repetate rânduri lipsa de expertiză a administrației locale în managementul proiectelor complexe de infrastructură. Clujul nu e doar despre imobiliare scumpe, festivaluri și imagini instagramabile din centru. Clujul e și despre clujenii care stau în trafic cu orele, sau cei cu apartamente pline de noxe și praf din blocurile din sensul giratoriu Mărăști, sau cei ce locuiesc pe Valea Chintăului, fără trotuare, racordați la rețele electrice arhaice”, a mai spus parlamentarul USR PLUS.

În încheierea mesajului său, Viorel Băltărețu a declarat că administrația locală nu poate fi doar în slujba unora, „în timp ce proiectele pentru majoritatea sunt doar promisiuni goale!”

„În acest moment, nu este nimeni cu putere de decizie în administrația locală clujeană care să aibă viziunea necesară dezvoltării Clujului în toate direcțiile necesare tuturor locuitorilor săi. Clujeni, trebuie să ne hotărâm: vrem un Cluj care dă bine în poze, sau unul în care ne e cu adevărat bine, tuturor?”, a conchis deputatul USR PLUS de Cluj.

Citește și: Un deputat de Cluj cere eliminarea supraimpozitării muncii parțiale: „E inacceptabil ca asemenea măsuri să fie luate fără consultarea antreprenorilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.