Dragnea: PSD nu vrea sa intinda capcane

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, susţine că PSD nu este deloc preocupat, într-o situaţie atât de gravă, să întindă capcane cuiva, menţionând că solicitarea de declarare a stării de urgenţă a fost trimisă preşedintelui pentru că acesta este singurul în măsură să facă acest lucru.

"Motivul solicitării instituirii stării de urgenţă este situaţia deosebit de gravă a în care se află zeci de mii de sinistraţi. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singurul motiv al cererii adresate preşedintelui României pentru instituirea stării de urgenţă este situaţia deosebit de gravă în care se află zeci de mii de români care continuă să fie izolaţi în propriile locuinţe, fără hrană şi fără sursă de încălzire, în pofida eforturilor autorităţilor locale de a interveni în zonele afectate", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

"Într-o situaţie atât de gravă, PSD nu e deloc preocupat să întindă cuiva capcane şi nici să trateze cu superficialitate legile statului. Ne-am adresat domnului Preşedinte Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă întrucât dânsul este singurul în măsură să facă acest lucru. Iar în opinia noastră, aceasta este singura cale legală prin care utilajele şi resursele statului pot fi concentrate în zonele calamitate", a spus Liviu Dragnea, citat în comunicat.

Acesta a adăugat că legea prevede foarte clar că starea de urgenţă poate fi instituită atunci când există calamităţi naturale, iar în momentul de faţă cel puţin anumite regiuni ale ţării se află într-o astfel de situaţie.

"Nimeni nu a cerut instituirea stării de urgenţă la nivel naţional. Solicitarea vizează în special judeţele Vrancea şi Buzău şi alte localităţi care se află într-o situaţie disperată. După cum a remarcat chiar domnul peşedinte, autorităţile locale nu dispun de utilajele necesare pentru a interveni la înlăturarea unor troiene de patru, cinci sau chiar 10 metri. Aici nu se poate interveni cu două, trei tractoare la care ataşezi o lamă. Avem în schimb utilaje şi resurse umane şi materiale care stau nefolosite în cazărmi şi în depozitele statului, iar pe de altă parte există zeci de mii de oameni izolaţi în frig şi fără hrană. Trebuie deci să depăşim interpretările legale şi să facem posibilă alocarea acestor resurse în zonele cele mai afectate", a mai declarat secretarul general al PSD.

Liderul PSD a adăugat că dacă starea de alertă ar fi fost declarată cu o săptămână în urmă, aşa cum au cerut preşedinţii de consilii judeţene, atunci multe dintre situaţiile deosebit de grave din prezent ar fi putut fi evitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here