La sfârşitul săptămânii, Liviu Dragnea a dat cu subsemnatul în Dosarul Referendum. El a declarat în faţa procurorilor că în ziua Referendumului a stat, cuminte, la sediul partidului şi nu s-a implicat în nici o acţiune ilegală. Acuzaţiile asupra lui Dragnea au venit în urma unui autodenunţ făcut de fostul senator PSD Valer Marian, în prezent reprezentant al formaţiunii politice PPDD. Conform informaţiilor judiciare, Dragnea ar fi instigat la o fraudă de 3.192.350 de voturi în plus, în ipoteza în care ar fi fost convinşi la fărădelege toţi şefii celor 18.242 de secţii de votare din ţară.

 

Dragnea a explicat că doi colegi ai săi din PSD au pus la punct acest sistem informatic de remitere în cascadă a acestor sms-uri şi că el nu a redactat sau trimis personal astfel de mesaje.

„La nivelul echipei de campanie s-a luat la un moment dat în discuţie strategia de comunicare. Eu am participat la aceste discuţii, iar PSD a pregătit un ghid referitor la scrutin, precum şi un calendar electoral. Se spune că eu am dat ordin preşedinţilor de secţii de votare. Eu nu am dat niciun ordin şi nu am vorbit cu vreun preşedinte de secţie. (…) Există declaraţiile unor martori care arată că ei au conceput sistemul informatic pentru sms-uri în 2012. Eu nu am conceput, gestionat, avut parolă sau user, nu am cerut să se transmită vreun sms şi nu am cunoştinţe IT. Am văzut că multe sms-uri sunt semnate cu iniţialele numelui sau cu numele meu. Eu nu ştiu ce să vă răspund despre asta, mai bine să vă spună martorii iniţiatori ai sistemului. (…) În opinia mea, cred că erau mesaje concepute de oameni ce nu aveau cunoştinţe despre campanie”, a declarat Dragnea.

El a mai spus că în timpul votării toate partidele primesc la centru informaţii privind prezenţa la vot într-o oră sau maxim două ore şi rezultatele votării după numărătoarea finală, iar între centru şi teritoriu se poate comunica telefonic, prin sms sau email.

 

Toată ceata de pesedei

Pe de altă parte, conform denunţului în urma căruia este anchetat Dragnea, liderul PSD ar mai fi avut în acea zi astfel de întâlniri şi la Sibiu şi Cluj-Napoca.

Valer Marian arată în denunţ că, duminică 22 iulie 2012, între orele 9.00 şi 10.00, a fost sunat pe telefonul mobil de Liviu Dragnea, care i-a transmis să se prezinte, în calitate de preşedinte al Organizaţiei PSD Satu Mare, la o întâlnire la Hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, şi cu primarul municipiului, Costel Dorei Coica. El menţionează în actul pe care spune că l-ar fi depus la DNA că Dragnea a venit atunci la Oradea cu un elicopter şi că la întâlnirea la Hotel Dacia au mai venit preşedinţii organizaţiilor PSD Bihor, Ioan Mang, Arad, Dorel Căprar, şi Timiş, Titu Bojin.

În dosarul deschis la DNA Cluj este implicat şi Bogdan Măgurean, cunoscut în lumea interlopă sub numele de KAMAZ. Presa locală spune despre KAMAZ că este originar din Sălaj, dar că şi-a „clădit” un nume în lumea interlopă din Oradea. Bogdan Măgurean este prezentat drept membru al clanului Neguş din Oradea. Din acest clan ar face parte şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea. Pe 4 iulie, Tribunalul i-a emis o sentinţă de fond într-un dosar în care membrii clanului Neguş erau acuzaţi de tentativă de omor şi vătămări corporale grave. În acest dosar, mai mulţi membri ai clanului au primit amenzi penale, iar faţă de KAMAZ instanţa a dispus disjungerea cauzei pe latura civilă.

 

Samson a fost condamnat anul trecut

Anul trecut, Dumitru Samson, fiul vitreg al senatorului PNL, Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apărării Naţionale, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunile de complicitate la fals şi la abuz în serviciu, în dosarul privind un contract de publicitate pentru promovarea turismului. În acelaşi dosar, fostul şef al Direcţiei Promovare şi Relaţii Internaţionale din Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) Mili Cristina Motorga a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals. În cazul inculpaţilor Traian Iordanescu, Ileana Vladoiu, Crina Alexandra Chiriac, Mirela Puscoi (Stofring) şi Sorina Elena Paul, instanţa a încetat procesul penal pentru acuzaţia de fals intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.