Emil Boc este hotărât să pună capăt „liniuțelor” pe care șoferii le îmbrățișează în orașul pe care îl conduce. Astfel, de săptămâna viitoare, edilul va discuta despre introducerea în mai multe zone din oraș radare fixe.


Luni, în cadrul ședinței Asociației Municipiilor din România (AMR), structură coordonată de primarul Clujului Emil Boc, urmează să fie analizate mai multe teme de interes precum modul de funcționare a programului „Rabla” pentru mașini, dar și posibilitatea introducerii radarelor fixe, în baza unei hotărâri cu caracter local.

„Luni, la întâlnirea cu colegii din Asociația Municipiilor din România (AMR), voi discuta încă o dată cu ministerul de resort posibilitatea introducerii de radare fixe pe anumite zone, precis determinate, prin Hotărâre de Consiliu Local. O asemenea decizie ar diminua numărul accidentelor, ar face zona sigură, dar va elimina și posibilitatea acestor «liniuțe»”, a declarat edilul Emil Boc, vineri, în cadrul unei intervenții la un post local de radio.

„Despre partea cu «liniuțe», am să transmit colegilor mei, să pună sub observație zona, pentru ca amatorii de senzații tari să rămână cu mai puține permise în buzunar. Și cu siguranță că se va întâmpla asta”, a declarat edilul Emil Boc. Autoritățile au făcut o analiză în privița circulației din municipiu și, potrivit concluziei acestora, chiar dacă numărul accidentelor este ușor redus, cazurile în care sunt implicați pietoni, bicicliști și utilizatori de trotinete sunt în creștere, scrie monitorulcj.ro.

„Am discutat în Comisia de circulație, probabil data viitoare voi prezenta detalii despre cum stau lucrurile în oraș la capitolul circulație. S-au făcut comparații cu anul 2019, înainte de pandemie, cu privire la numărul de accidente, zone etc.

Numărul total al accidentelor cu victime a scăzut de la 568 în 2019, la 509 în 2020. Din păcate, potrivit raportului invocat de primar, numărul accidentelor cu victime în care sunt implicate trotinete, bicicliști și pietoni”, a declarat Emil Boc.

Citește și: VIDEO. Lucian Bode, rușinea Sălajului. Un cetățean l-a așteptat pe ministrul de Interne pe Aeroportul din Cluj cu un mesaj dur

2 COMENTARII

  1. Doare ferește!!Adică circulam cu viteza melcului vai de noi cum și ii arde de radare fixe…Cine ia comisionul?????Mai ales după ce ai transformat orașul în BIG-BROTHER..fără o consultare publica!!!!CRED CA MAI VRETI PROCESE IN INSTANTA…nu aveți destule????pe care le pierdeți pe banda rulantă!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.