Situația din spitalele românești a ajuns într-un punct în care nu mai poate stârni nimic în afară de revoltă, frustrare și amărăciune, ajungând să fim omorâți chiar de către cei în care ne punem speranța să ne salveze viețile.
O gravidă din Mehedinţi a murit după ce a fost plimbată în trei zile prin trei maternităţi. În tot acest timp, medicii se certau la telefon, încercând să paseze pacienta de la unul la altul. Pruncul ar fi avut poate o şansă să trăiască, dacă mama ar fi intrat în operaţia de cezariană la timp. Dar nu s-a găsit niciun medic să o opereze şi deci nici să o salveze.
Dr. Ramona Popescu: O băgăm în cezariană ca să ne moară pe masă sau ce?
Dr. Denisa Hinoveanu: Nici eu nu sunt acolo, şi eu sunt acasă.
Dr. Ramona Popescu: Şi e în travaliu sau nu e în travaliu?
Dr. Denisa Hinoveanu: Nu e în travaliu.
Dr. Ramona Popescu: Păi şi-atunci?
Dr. Denisa Hinoveanu: Se desaturează.
Dr. Ramona Popescu: Nu-mi puneţi şi DSP-ul în cap şi toate astea, înţelegeţi! Să ştiu exact, e travaliu, nu e travaliu! Ce dracu’ e asta, talmeş-balmeş?
Dialogul cinic arată haosul din spitale. În timp ce gravida este pe moarte, medicii se ceartă la telefon. Iată, pe zile, filmul tragediei.
8 octombrie. Gravida, însărcinată în 8 luni şi 2 săptămâni, ajunge la Maternitatea Spitalului din Drobeta Turnu Severin. Are contracţii uşoare. A doua zi, vine rezultatul testului COVID. Pozitiv. Gravida este trimisă la Spitalul Orşova, pe motiv că maternitate nu tratează cazuri COVID.
Adrian Cican, manager spital Orsova: Nenororicitul de virus are o stare de agresivitate încât îţi poate schimba condiţia în câteva ore. A ajuns pacienta să aibă după 24 de ore, o saturaţie de 87% cu oxigen din două surse de 25 de litri, ceea ce este fantastic de mult.
Urmează o cursă contracronometru pentru salvarea bebeluşului. La Orşova, nu este neonatolog, este căutat loc la Timişoara, dar nu există. Doctoriţa din Orşova sună la Drobeta Turnu Severin să primească gravida înapoi.
Şi cine îţi intră cu ea în sală la ora 9-10, ă? Voi anestezist acolo, care se ocupă de treaba asta, aveţi? Cum vă ocupaţi de COVID, ca să ştiu şi eu, aşa, ca idee?”, a adăugat Dr. Ramona Popescu, în timpul înregistrării telefonice.
Dr. Ramona Popescu, medic-şef secţia Maternitatea Drobeta Turnu Severin: În momentul în care am întrebat-o cât este saturaţia, de ce este saturaţia atât, de ce mă suni pe mine, că avem linie de gardă. Mi-a spus: „Doamna doctor, eu sunt acasă în momentul ăsta, nu am consultat pacienta, decât sunt sunată încontinuu”
Dr. Denisa Hinoveanu, medic specialist în ginecologie: Noi nu aveam cum să o ajutăm, starea ei degradându-se, copilul trebuia scos, noi nu avem neonatologie pentru prematuri, copil sub 37 de săptămâni.
Pe 11 octombrie, la 5 dimineaţa, gravida este trimisă totuşi cu ambulanţa la Drobeta Turnu Severin. Şi de-acolo, cu elicopterul, direct la Bucureşti, la Maternitatea Bucur. Timp de şapte ore, femeia a rămas în zona tampon a Unităţii de Primiri Urgenţe. Medicii susţin că a plecat către Maternitatea Bucur cu o saturaţie de 90%, iar monitorizarea fetală era şi ea una favorabilă. Când a ajuns în Bucureşti, fătul era deja mort, iar mama era în stop cardio-respirator. S-a stins şi ea, la scurt timp.
Povestea tinerei i-a şocat pe medicii de la Maternitatea Bucur
„Există medici care împing dincolo de orice cazurile medicale doar ca să nu intre la COVID? Puneţi mâna şi acordaţi primul ajutor, oameni buni! COVID sau nu”, a scris pe Facebook Manuela Predilă.
Adrian Cican, manager spital Orsova: Din păcate, unii colegi ai noştri din sistemul de sănătate, confundă, să zicem aşa, omul cu o maşinărie.
Acasă, într-un sat din Mehedinţi, trei copii de 5, 6 şi 7 ani au rămas orfani. Sunt prea mici să înţeleagă de ce au rămas singuri.
Iulian, soţul femeii: Ei au spus că e de coronavirus. Ce socoteală să-mi dea dacă pe mine m-au băgat în carantină.
Soţul femeii se pregăteşte acum de înmormântare.
sursa: observatornews.ro
Citește și: A murit criminalul de la Cernobîl. Până în ultima clipă a spus doar minciuni
CRIMINALI IN HALAT ALB. ACESTE DOUA „DOCTORITE” TREBUIE IMPUSCATE!
te înșeli dragul meu prieten nu trebuie să tragem asupra medicilor, ci asupra sistemului de corupție al Sănătății Publice și asupra acelor medici care, prin recomandare și nu prin merit, iau poziții importante acolo unde nu sunt la înălțimea ei …. ce trist