Victoria României a fost adusă de două tinere!

Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar au adus astăzi prima medalie olimpică de aur pentru România la Tokyo. La finalul probei de dublu vâsle feminin, în care au devenit campioane olimpice, sportivele, ambele în vârstă de 22 de ani, au declarat pentru corespondentul Gazetei Sporturilor la Jocurile Olimpice că acum, la capătul a doi ani de muncă grea, au simțit „mândrie, fericire și eliberare”.

Bodnar și Radiș vâslesc împreună din 2019 și spun că au muncit mereu pentru același vis. Astăzi au dominat cursa încă de la început, iar la sfârșit au cucerit medalia de aur și au stabilit și un nou record olimpic al probei.

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am dat tot ce am avut mai bun azi.”

”Au fost doi ani grei, cu muncă, fără pauze și vacanțe. Am muncit mereu pentru același vis. Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei, și parcă eram unite prin același vis. Pe podium am simțit fericire, mândrie, bucurie, recunoștință, mulțumire. I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul!”, a mai declarat Ancuța Bodnar, la scurt timp după ce a devenit campioană olimpică.

La rândul ei, Simona Radiș a spus că au avut parte de o cursă grea, desfășurată în condiții dificile, la finalul căreia au reușit nu doar să termine pe primul loc, ci și să doboare recordul olimpic.

”Am simțit mândrie, fericire și eliberare. (…) Pe lângă faptul că am adus medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic. Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine”, a precizat Simona Radiș.

Canotoarea a dezvăluit și cum au reușit să se încurajeze una pe cealaltă înaintea finalei olimpice.

„Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine». Încă nu realizez ce s-a întâmplat”, a mai spus Simona Radiș.


sursa: libertatea.ro

Citește și: Constructorul Wings, Dorin Bob, investește 15 milioane de euro într-o fermă uriașă de aluni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here