Pentru a patra oară, fostul subprefect Gyorke Zoltan revine în funcție după ce a câștigat un nou proces la Tribunalul Cluj.

”Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâtul SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI. Admite cererea formulată de reclamantul GYORKE ZOLTAN în contradictoriu cu pârâţii PRIM – MINISTRUL ROMÂNIEI, SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE. Dispune anularea deciziei nr. 326/24.05.2021 emisă de Prim-ministrul României. Dispune emiterea unei decizii de către pârâtul PRIM – MINISTRUL ROMÂNIEI privind aplicarea mobilităţii pentru dezvoltarea profesională a reclamantului GYORKE ZOLTAN din funcţia publică de inspector guvernamental în funcţia publică de secretar general al Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj. Dispune obligarea pârâţilor la plata de despăgubiri în favoarea reclamantului, reprezentând diferenţa dintre indemnizaţia aferentă funcţiei de secretar general al Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj şi cea aferentă funcţiei de inspector guvernamental, de la data de 04.03.2021 până la data integrării în funcţia publică de secretar general al Instituţiei Prefectului judeţului Cluj. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 8712,20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată – onorariu de avocat”, arată soluția pe scurt a instanței.

Gyorke Zoltan a fost numit în funcția de inspector guvernamental, în februarie 2019, dar acest lucru l-a nemulțumit și a atacat ordinul de demitere în contencios-administrativ. În 12 martie 2019, Tribunalul Cluj a dispus repunerea lui în funcția de subprefect și a suspendat aplicarea ordinului semnat de primul ministru până la judecarea pe fond a acțiunii de contencios-administrativ.

Guvernul l-a numit între timp pe postul de suprefect, pe Alin Danci, Clujul având doi suprefecți.

De-a lungul carierei, Gyorke Zoltan a fost demis de trei ori din funcția de suprefect, fiind o adevărată performanță. PNL -istul Gyorke Zoltán a fost demis prima dată în 2008, dar a fost repus în funcţie în 2015, ca urmare a unei decizii definitive a judecătorilor. După demiterea din 2008, Gyorke Zoltan a acceptat postul de inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului, unde a stat până în 31 iulie 2013, când a fost dat afară, după ce a cerut să fie trimis la Cluj, pe postul de subprefect, care era liber.

El a acționat decizia în judecată și a câștigat abia în 2015, fiind repus în funcție cu plata drepturilor salariale restante.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here